Skip to main content

Liikematkustaminen & Koronavirus: Hallinnoi Matkoja & Riskejä, COVID-19:n Jälkeinen Suunnittelu

Light-grey-mobility
Light-grey-mobility

Egencia-opas: COVID-19 ja liikematkailu

We’re here to help you understand how the coronavirus pandemic is impacting the travel industry and what you can do to manage business trips and your travel programme. Whether you’re a traveller, travel manager or contemplating a move to a new travel management company, we’ve pulled together valuable information to help you navigate business travel and build your corporate travel programme during this time.

Kuinka me voimme auttaa?

Liikematkojen hallinnointi:

Mitä sinun tulee tietää ennen matkan varaamista ja sen jälkeen.

Matkustuksen riskienhallinta:

Hyödynnä liikematkustuksen riskienhallinnan parhaita toimintatapoja matkustajien kanssa tapahtuvassa viestinnässä, käytäntöjen noudattamisessa ja raportoinnissa.

COVID-19:n jälkeiseen aikaan valmistautuminen:

Optimoi matkustusohjelmasi ja matkustajien riskienhallinta valmistautuaksesi matkailun paluuseen.

Liikematkojen hallinnointi

 1. Koska voin aloittaa liikematkustamisen uudelleen?

  Vieraile maasi terveysviranomaisten ja valtion sekä kohdemaasi virallisilla sivustoilla määritelläksesi, milloin sinun ja liikematkustajiesi on taas tarpeeksi turvallista palata tien päälle — Maailman terveysjärjestö (WHO) on julkaissut suosituksia.

  Matkustitpa sitten minne tahansa, suosittelemme sinua seuraamaan paikallisen hallituksen ja terveysviranomaisten antamia ohjeita esimerkiksi turvaetäisyyksistä, kasvomaskin käytöstä ja käsienpesusta. Joillakin yrityksillä voi olla paikallisten suositusten ja vaatimusten lisäksi omia matkailuun liittyviä ohjeistuksia.

  Kansainvälisen matkailun osalta jotkin maat ovat jo alkaneet avata rajojaan.  Ennen kuin alat suunnitella matkaasi, tutustu kohdemaasi antamiin matkustusohjeistuksiin ja maahantuloa koskeviin vaatimuksiin. Käytä tätä matkaa edeltävä turvallisuustarkistuslistaa matkaan valmistautuessasi.
   
 2. Mitkä ovat tämänhetkiset matkustusrajoitukset?

  Useat maat ovat asettaneet matkustajille maahantulovaatimuksia COVID-19:n takia. Vaatimusten sisältö voi vaihdella, ja maat voivat kieltää matkustamisen kokonaan tai edellyttää maahantulon jälkeistä karanteenia. Vaatimukset myös muuttuvat säännöllisesti, joten on parasta tarkistaa käytännöt ja Egencia Travel Advisorin tiedot ennen varaamista ja taas uudelleen ennen matkaan lähtöä.Matkustusrajoitukset saattavat myös vaihdella alueittain ja maittain.
   
 3. Mitkä ovat vuokra-autojen, hotellien ja lentojen peruutusta koskevat säännöt?

  Useat lentoyhtiöt, hotellit ja autovuokraamot tarjoavat joustavia varauskäytäntöjä siltä varalta, jos sinun on muutettava tai peruutettava matkojasi. Lue lisää näistä käytännöistä nähdäksesi, kuinka voit hyödyntää niitä.
   
 4. Kuinka voin muuttaa tai peruuttaa matkojani verkossa?

  Voit muokata varauksia verkossa tai mobiilisovelluksessa kirjautumalla sisään Egencia-tilillesi. Jos sinun on peruutettava matka, löydät siihen ohjeet tästä videosta.
   
 5. Jos kyseessä on erittäin tärkeä liikematka, kuinka voin pitää itseni tai liikematkustajani turvassa?

  Liikematkailijoiden tulisi lukea nämä kuusi vinkkiä turvalliseen matkustamiseen ja ladattava tämä tarkistuslista nähdäkseen, mitä liikematkoja koskevia turvallisuusasioita heidän tulisi ottaa huomioon ennen seuraavaa liikematkaa. Voit myös tarkastella uutissivuamme kirjautumalla sisään Egencia-tilillesi.
   
 6. Kuinka voin hyödyntää lentoyhtiöiden antamia hyvityksiä ja kuponkeja?

  Peruutuskäytännöissä on eroja, ja jotkin lentoyhtiöt antavat hyvityksiä kupongin muodossa. Ota yhteyttä Account Manageriisi saadaksesi lisätietoa lentoyhtiöiden hyvityksistä ja kupongeista. Näin voit lunastaa käyttämättömät liput.
   
 7. Voinko saada matkavakuutuksen?

  Egencia Advantage -ohjelmaan kuuluva Allianz tarjoaa matkustajille vakuutuksia lennoille. Allianzin matkavakuutukset eivät yleensä kata koronavirukseen liittyviä kuluja, jotka voivat johtua esimerkiksi valtioiden asettamista matkustuskielloista tai muista COVID-19:stä liittyvistä matkustusrajoituksista. On erittäin suositeltavaa ottaa selvää mahdollisista rajoituksista ennen lennon varaamista.
   
 8. Voinko yöpyä hotellissa COVID-19-aikana?

  Hotellit ympäri maailman ovat ottaneet käyttöön terveyteen, puhtauteen ja turvallisuuteen liittyviä toimenpiteitä. Olemme päivittäneet hotellien varauskokemusta verkossa ja mobiilisovelluksessa lisäämällä hotellien kuvauksiin niiden käyttöön ottamia terveys- ja hygieniatoimenpiteitä koskevat tiedot.

Matkustuksen riskienhallinta

 1. Mitkä ovat huolenpitovelvollisuutta koskevat ohjeet ja kuinka hallinnoin riskejä COVID-19-aikana?

  Jokaisen travel managerin mielessä on päällimmäisenä matkustajien turvallisuus, ja suosittelemme näiden parhaiden käytäntöjen noudattamista matkustusohjelmasi riskinhallinnassa. Egencia® Travel Advisorin avulla saat käsiisi maakohtaiset tiedot, joiden avulla voit määrittää kansalliset ja kansainväliset matkustuskäytäntösi.

  Asiakkaat voivat kirjautua sisään Egencia® Travel Advisoriin ja saada tarvitsemansa tiedot.

  Sisäisen kommunikaatiostrategian määrittäminen on aivan yhtä tärkeää. Katso matkahallinnon ammattilaisten ja globaalien yritysjohtajien vinkit huolenpitovelvollisuutta koskevien ohjeiden kommunikoimiseksi matkustajille ja sidosryhmille.
   
 2. Mitä asioita minun tulisi tehdä tai välttää tekemästä liikematkustuksen hallinnassa?

  Lue nämä kokeneiden matkahallinnon ammattilaisten ja Egencian Account Managereiden antamat liikematkustusta koskevat vinkit ja suositukset, joiden avulla voit optimoida liikematkustusohjelmasi nyky-ympäristöön sopivaksi ja valmistautua aloittamaan yrityksesi liikematkustaminen uudelleen.
   
 3. Kuinka voin tukea yritykseni liikematkustajien turvallisuutta?

  Käytössäsi on useita tapoja, joiden avulla voit tukea työntekijöidesi turvallisuutta heidän ollessaan matkalla. Näihin kuuluvat esimerkiksi mahdollisuus tehdä nopeita muutoksia käytäntöihin ja tärkeiden viestien lähettäminen ilman viiveitä. Arvioi liikematkustuksen turvallisuutta koskevan tarkistuslistan avulla, auttaako nykyinen liikematkatoimistosi tai yrityksesi sisäinen ohjelma sinua tarjoamaan matkustajillesi parasta mahdollista huolenpitovelvollisuutta.

  Jaa yrityksesi matkustajille matkaa edeltävä turvallisuustarkistuslista auttaaksesi heitä lähtemään takaisin tien päälle luottavaisin mielin.
   
 4. Kuinka voin käyttää matkaraportointia nähdäkseni koronaviruksen vaikutuksen liikematkustukseen?

  Egencia Analytics Studio voi auttaa sinua seuraamaan lentomatkoja ja hotellivarauksia, jotta voit pitää kirjaa COVID-19:n vaikutuksista liiketoimintaasi. Tarjoamme myös konsultointipalveluita matkahallinnolle, mikä auttaa sinua mittaamaan matkustusohjelmasi tehokkuuden.

  Egencia Traveler Trackerin avulla näet yrityksesi tämänhetkiset ja tulevat matkavaraukset, mikä on tärkeää sellaisissa riskitilanteissa, joissa sinun on paikannettava matkustajasi välittömästi. Voit myös tarkastella matkasuunnitelmia edellisten 30 päivän ajalta nähdäksesi, missä matkustajasi ovat olleet.

COVID-19:n jälkeiseen aikaan valmistautuminen

 1. Kuinka voin muokata liikematkustusohjelmaani COVID-19:n jälkeiseen aikaan?

  Sinun on todennäköisesti muutettava matkustusohjelmaasi COVID-19:n jälkeisen liikematkailun muutoksia vastaavaksi. Matkustusohjelman uudistamisessa auttava opas ja webinaarimme auttavat sinua muokkaamaan liikematkustusohjelmaasi uusien tavoitteiden määrittelystä viestintästrategian suunnitteluun. Näillä resursseilla varmistat, että otat huomioon kaiken tarpeellisen matkan varaamisesta aina matkan päättymiseen.
   
 2. Kuinka minun tulisi muokata liikematkustuskäytäntöjäni COVID-19:n jälkeiseen maailmaan sopivaksi?

  Kattavat liikematkustuskäytännöt ovat yritykselle nyt tärkeämpiä kuin koskaan. Kun valmistelet liikematkustusohjelmaasi COVID-19:n jälkeiseen aikaan, tue organisaatiosi ja liikematkustajiesi tarpeita tällä liikematkustuskäytäntöjen oppaalla.
   
 3. Kuinka voin valmistautua tulevaisuuden liikematkailuun?

  Matkailuala kohtaa edelleen jatkuvia ja ennennäkemättömiä haasteita. Opimme kuitenkin nopeasti, kuinka voimme vastata haasteisiin turvallisesti. Egencia Travel Advisor antaa tietoa maakohtaisista säännöistä sekä terveys- ja turvallisuusstandardeista, jotka auttavat sinua matkustuksen aloittamista koskevassa päätöksenteossa.

  Useiden yritysten matkahallinnon vastaavat suunnittelevat myös tapoja, kuinka heidän työntekijänsä voisivat matkustaa turvallisesti, kunhan se on taas mahdollista. Katso millaisiin toimenpiteisiin muut matkahallinnon ammattilaiset ovat ryhtyneet valmistellessaan matkustusohjelmiaan ja matkustajiaan liikematkailun paluuseen, ja kuinka palveluntarjoajat muuttavat lähestymistapaansa liikematkailuun joustavista käytännöistä terveyden ja hygienian korostamiseen.

  Matkahallinnon ammattilaiset voivat liittyä Egencia Connect Communityyn voidakseen keskustella muiden alan ammattilaisten kanssa siitä, miten he ovat valmistautuneet liikematkailun uudelleenaloittamiseksi.
   
 4. Mitä riskienhallinnan parhaita toimintatapoja voin sisällyttää liikematkustusohjelmaani tulevia matkoja ajatellen

  Varmista, että olet lisännyt matkustuskäytäntöihisi matkakohteen riskien hyväksynnän. Muistuta matkustajia pitämään omat yhteystietonsa ajan tasalla ja kerro heille, kuinka kommunikoit heidän kanssaan matkan aikana.
   
 5. Onko yhteistyö liikematkatoimiston kanssa hyvä ajatus COVID-19-aikana?

  Oikeanlaisen liikematkatoimiston käyttäminen on tärkeämpää kuin koskaan ennen. Liikematkatoimisto voi antaa ratkaisuja yrityksen matkustustarpeisiin, ja oikeanlainen liikematkatoimisto voi auttaa sinua vastaamaan kaikkiin liikematkustukseen kohdistuviin muutoksiin. Yritykset tarvitsevat liikematkatoimiston, joka ottaa vastaan palautetta ja pystyy luomaan nopeita innovaatioita voidakseen parantaa matkustajien turvallisuutta ja riskienhallintaa sekä lisätä matkakulujen näkyvyyttä sekä säästöjä. Ota selvää, mitä yrityksesi tulisi pitää silmällä valitessaan liikematkatoimistoa.
Black background promo blade

Jos et löytänyt vastausta etsimääsi kysymykseen, löydät lisätietoja tukikeskuksestamme.

Liikematkailijat: COVID-19-tukikeskus

Yrityksen matkahallinto: COVID-19-tukikeskus

Jos et ole Egencian asiakas, lue kuinka voimme auttaa sinua optimoimaan huolenpitovelvollisuutesi ja pitämään matkustajasi turvassa.

Oletko etsimässä liikematkatoimistoa, joka voi parantaa matkustuksen riskienhallintaa, käytäntöjen noudattamisastetta ja monia muita osa-alueita? Ota meihin yhteyttä nyt.