Skip to main content

Kestävä matkailu, hiilijalanjälki, ympäristöystävällinen liikematkailu

Kestävyys ja liikematkailun tulevaisuus

Kuinka vähentää hiilipäästöjä ja luoda ympäristöystävällinen matkustusohjelma.

Kestävä liikematkustus mahdollistaa matkustamisen tulevaisuudessakin

Kestävän matkustusohjelman luominen ei hyödytä vain ympäristöä − se on hyväksi myös yrityksellesi. Egencian avulla tarjoamme tukea, jonka yrityksesi tarvitsee skaalautuvan ohjelman toteuttamiseksi.

Saavuta yrityksesi kestävyystavoitteet

Kestävyys on enemmän kuin vain trendikäs ilmaus – siitä on tullut keskeinen osa yritysten sitoutumista luonnonvarojen suojelemiseen, hiilipäästöjen vähentämiseen ja positiivisen vaikutuksen luomiseen ympäristöystävällisin keinoin. Yhtä lailla liikematkustusohjelman hallinnoinnissa on tuettava kestävää matkailua.

Jos matkailun kestävyys on yrityksessäsi etusijalla, Egencia voi auttaa. Saat käyttöösi resursseja, joiden avulla yrityksesi voi rakentaa kestävän matkustusohjelman, sekä hiilijalanjäljen pienentämistä edistävää teknologiaa.

Mitä Egencia tekee kestävyyden eteen

Business Man Working With His Lapton On a Train
Business Man Getting On a Train Wearing a Mask

Luo kestävämpi
matkustusohjelma

Global Business Travel Association (GBTA) raportoi, että useimpien Travel Managereiden mukaan heitä on pyydetty sisällyttämään ohjelmiinsa kestäviä matkustuskäytäntöjä. Travel Managerit tarvitsevat ohjeistusta luodakseen käytäntöjä, jotka vastaavat ilmastonmuutokseen ja vähentävät ympäristöön kohdistuvia negatiivisia vaikutuksia, sisällyttävät ympäristöystävällisen matkustusohjelman yrityksen tavoitteisiin ja luovat dataa sidosryhmien kanssa käytäviä neuvotteluja varten.

Kuinka Egencia voi auttaa:

Kestäviä matkoja ja käytäntöjä: Lisää matkustuskäytäntöösi rajoituksia, kuten lentomatkustuskielto tiettyihin kohteisiin. 

Lento- ja junamatkat: Tarkastele hiilijalanjälkeä varausreitillä ja lajittele lentoja hiilidioksidipäästöjen mukaan, jotta löydät vähäpäästöisimmän lennon kyseiselle reitille.

Tarkastele junamatkavaihtoehtoja lentohakusivulla lento- ja junamatkojen vertailutyökalun avulla. Korvaa lentoreitti vaihtoehtoisella junamatkalla esimerkiksi Norjassa, Espanjassa, Ruotsissa, Belgiassa, Ranskassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Yhdysvalloissa.

Ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja: Valitse joukkoliikennevaihtoehtoja tai etsi ympäristöystävällisiä vuokra-autoja, kuten hybridi- tai sähköautoja.

Hallinnoi ja seuraa päästöjä: Saa ajantasaista tietoa lento- ja junamatkojen sekä hotellien hiilidioksidipäästöistä, jotta voit luoda mukautettuja raportteja ja seurata hiilijalanjälkeäsi.

Hiilidioksidipäästöjen kompensointi: Laske lentopäästöjesi vaikutus reaaliajassa hiilidioksidipäästöjen kompensointilaskurimme avulla. Valitse kiinteä hinta hiilidioksiditonnia kohden, niin kompensoitu summa kohdistetaan valitsemillesi kestävän kehityksen hankkeille.

Tutustu hiilidioksidipäästöjen kompensointimahdollisuuksiin kumppanimme CHOOOSE n kautta, joka tarjoaa vahvistettuja kestävän kehityksen hankkeita eri puolilla maailmaa.

Konsultointi: Kestävyyskonsulttimme voivat auttaa tunnistamaan yrityksesi matkustusohjelman ja -käytännön puutteet, mittaamaan yrityksesi ympäristövaikutuksia, arvioimaan palveluntarjoajakumppanuuksia ja valistamaan yrityksesi matkustajia.

 

5 askelta kestävän matkustusohjelman luomiseen

Arial Photo National Park

Vihreitä matkavinkkejä

Hyppää junaan:

Junalla matkustaminen voi leikata hiilijalanjälkeäsi jopa kolminkertaisesti lentopäästöihin verrattuna.

Ympäristöystävällistä autoilua:

Sähkö- ja hybridiautot tuottavat jopa 50 % vähemmän päästöjä.

Käytä kierrätyspulloja:

50 miljardista vuosittain myytävistä muovisista vesipulloista 80 % päätyy kaatopaikalle.

Kannusta työntekijöitäsi valitsemaan ympäristöystävällisiä matkustustapoja

Egencian Travel Managerit voivat auttaa matkustajia vähentämään hiilidioksidipäästöjä. Myös matkustajien valinnoilla matkan aikana on suuri vaikutus. He voivat esimerkiksi käyttää kierrätettäviä tavaroita tai rajoittaa välilaskujen määrää matkaa varatessa.

Auta asiakkaitasi hankkimaan ympäristöystävällisiä matkustuskokemuksia:

  • Varausprosessin aikana tarjottavat läpinäkyvät tiedot matkasta aiheutuvista päästöistä ja niitä havainnollistavat esimerkit
  • Mahdollisuus hybridi- tai sähköauton vuokraamiseen
  • Joukkoliikenteen tai alueellisen junaliikenteen tarjoamien vaihtoehtojen kartoitus.

17 vinkkiä ympäristöystävällisiin liikematkoihin

Bike Riding To See Local Culture

Pyydä demo nähdäksesi, millä tavalla Egencian matkanhallintaratkaisut voivat auttaa sinua.

Oletko jo asiakas? Ota yhteyttä Egencian asiakaspalveluun.