Skip to main content

Egencian tietosuojakäytäntö

Egencian tietosuojakäytäntö

Tietosuojalausunto

Päivitetty viimeksi: [13.06.2022]

Me Egencialla (jäljempänä ”Egencia”, ”me”) ymmärrämme, että matkan varaaminen verkosta on sinun taholtasi merkittävä luottamuksen osoitus. Otamme tämän luottamuksen erittäin vakavasti, ja pidämme sinun tai yrityksesi meille antamien henkilötietojesi (kuten nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi tai maksutietojesi) turvallisuutta ja luottamuksellisuutta ensisijaisen tärkeinä.

Tämä tietosuojalausunto esittää tietoturvamenettelymme seuraavasti:

Kun varaat matkan Egencian kautta, me teemme tiettyjä päätöksiä siitä, kuinka ja miksi käsittelemme henkilötietojasi matkavarauksesi täyttämiseksi. Siksi meillä on vastuu suojella henkilötietojasi koko matkavarausprosessin ajan.

Siksi tässä tietosuojalausunnossa esitellään Egencian henkilötietojen hallinnointia koskevat käytännöt ja kuvaillaan Egencian hallussa olevien henkilötietojen tyypit, henkilötietojen hallussapidon tarkoitukset sekä keinot, joilla Egencia kerää, pitää hallussaan, käyttää ja luovuttaa kyseisiä henkilötietoja.

LIIKEMATKUSTUSOHJELMA − YLEISKUVAUS

Liikematkatarpeiden hallinnoimiseksi yrityksesi on liittynyt Egencian liikematkaohjelmaan (jäljempänä ”ohjelma”). Tämän ohjelman myötä yrityksesi voi nimittää matkavastaavan eli Travel Managerin (jäljempänä ”Travel Manager”) järjestämään ja hallinnoimaan yrityksesi matkatarpeita. Yrityksesi Travel Manager voi myös nimittää yhden tai useamman matkanvaraajan (jäljempänä ”matkanvaraaja” tai ”matkapäällikkö”) varaamaan ja järjestämään matkoja yksittäisille työntekijöille (jäljempänä ”matkustajat”) sekä organisaation asianmukaiseksi katsomille ulkopuolisille henkilöille (jäljempänä ”vierasmatkustajat”).

  • Matkustajien tekemiä varauksia koskevat säännöt

Jos matkustajat haluavat varata ja järjestää omat matkansa, heidän on ensin rekisteröidyttävä ohjelman jäseniksi tai heillä on oltava Egencian henkilökunnan luoma käyttäjäprofiili järjestelmässämme. Mikäli matkustajat eivät rekisteröidy ohjelman jäseniksi, heidän on annettava Travel Managerin, matkanvaraajan tai matkapäällikön tehdä varaus puolestaan. Jos olet matkustaja, tämä tietosuojalausunto koskee sitä, kuinka keräämme ja käytämme henkilötietojasi riippumatta siitä, teetkö matkajärjestelysi itse tai yrityksesi Travel Managerin, matkanvaraajan tai matkapäällikön kautta. Näin ollen, ellemme toisin ilmaise, kun viittaamme tässä tietosuojalausunnossa sinuun termillä ”sinä”, viittaamme sinuun matkustajana, teitpä matkajärjestelysi itse tai Travel Managerin, matkanvaraajan tai matkapäällikön kautta.

  • Travel Managerit, matkanvaraajat ja matkapäälliköt

Vaikka tämä tietosuojalausunto on suunnattu ensisijaisesti matkustajille ja vierasmatkustajille, sitä sovelletaan myös Travel Managereihin, matkanvaraajiin ja matkapäälliköihin.

Kaikki Travel Managerin, matkanvaraajan tai matkapäällikön ohjelman välityksellä meille itsestään ilmoittamia henkilötietoja hallinnoidaan tämän tietosuojalausunnon mukaisella tavalla. Egencia kuitenkin pidättää oikeuden ottaa yhteyttä Travel Managereihin, matkanvaraajiin ja matkapäälliköihin heidän yrityksensä liikematkasopimuksen mukaisesti (esim. pyytääkseen palautetta ohjelmasta, keskustellakseen yrityssuhteista tai tiedottaakseen uusista tai päivitetyistä palveluista). Yhteydenotto voi tapahtua puhelimen, sähköpostin, tekstiviestin tai postin välityksellä.

Tehdessään matkajärjestelyt kenen tahansa matkustajan tai vierasmatkustajan puolesta Travel Managerien, matkanvaraajien ja matkapäälliköiden on hankittava tarvittava suostumus matkustajalta tai vierasmatkustajalta. Travel Managerien, matkanvaraajien ja matkapäälliköiden on myös varmistettava, että matkustaja tai vierasmatkustaja saa haltuunsa tämän tietosuojalausunnon ja tutustuu sen ehtoihin.

Huolimatta siitä, varaatko matkasi meidän kauttamme suoraan itse vai tekeekö yrityksesi Travel Manager, matkanvaraaja tai matkapäällikkö matkajärjestelysi puolestasi, valtuutetut työntekijät yrityksessäsi voivat päästä käsiksi käyttäjätunnukseesi ja jäsenprofiilisi nimeen sekä matkasuunnitelmiisi ja muihin profiilisi sisältämiin tietoihin, minkä lisäksi he voivat sallia tällaisten tietojen antamisen ulkopuoliselle osapuolelle kirjanpitoa ja muita valtuutettuja tarkoituksia varten. Yrityksesi Travel Managerilla, matkanvaraajalla tai matkapäälliköllä on myös oikeus päivittää profiiliasetuksiasi (käyttäjätunnustasi ja salasanaasi lukuun ottamatta) sekä matka-asetuksiasi antamiesi ohjeiden mukaisesti. Yrityksesi Travel Managerilla, matkanvaraajalla tai matkapäälliköllä on myös oikeus tarkastella, muuttaa tai peruuttaa mikä tahansa matkasuunnitelmasi tarpeen mukaan noudattaakseen antamiasi ohjeita tai keskinäisiä sopimuksianne.

  • Tietosuojalausunnon laajuus

Tämä tietosuojalausunto antaa tietoa siitä, kuinka Egencia kerää ja käyttää tietoja. Yrityksesi periaatteet ja käytännöt saattavat erota meidän käytännöistämme, emmekä ota vastuuta yrityksesi sisällä tapahtuvasta henkilötietojesi käytöstä tai niiden luovuttamisesta emmekä myöskään yrityksesi tai sen Travel Managerin, matkanvaraajan tai matkapäällikön toimista tai laiminlyönneistä. Mikäli sinulla on kysyttävää siitä, kuinka yrityksesi tai sen Travel Manager, matkanvaraaja tai matkapäällikkö käsittelee henkilötietojasi tai tekee matkajärjestelysi puolestasi, ota yhteyttä kyseenomaiseen henkilöön tai tarkista yrityksesi oma tietosuojalausunto.

MITÄ TIETOJA KERÄÄMME SINULTA

Egencian sivuston käyttö edellyttää, että sinut on todennettu ja että olet kirjautunut sisään jäsenenä. Yleisesti ottaen Egencia kerää ja säilyttää kaikki Egencialle antamasi tiedot, joihin kuuluvat rajoituksetta kaikki henkilötietosi, jotka annat meille nimenomaisesti ja vapaaehtoisesti millä tahansa keinoin. Näihin sisältyvät tiedot, joiden avulla sinut voidaan tunnistaa (jäljempänä ”henkilötiedot”), kuten etunimi, sukunimi, syntymäaika, puhelinnumero, sähköpostiosoite, passin tiedot tai muun matkustusasiakirjan tiedot (henkilökortti, ajokortti), henkilökohtainen osoite, sisäänkirjautumistiedot ja laskutustiedot (kuten luottokortin numero, kortinhaltijan nimi ja viimeinen voimassaoloaika). Saatamme myös pyytää matkamieltymyksiäsi koskevia tietoja, joihin kuuluvat ateriapyynnöt, istuinpaikkavalinnat, lentoyhtiöiden/hotellien/autovuokraamojen kanta-asiakasohjelmien tiedot ja matkalippuvaihtoehdot. Yrityksesi Travel Manager, matkanvaraaja tai matkapäällikkö voi antaa myös muita henkilötietojasi, kuten työntekijänumerosi.

Tilanteet, joissa Egencia kerää henkilötietoja, ovat rajoituksetta seuraavia:

  • Kun sinusta tulee Egencian jäsen
  • Kun täytät matkustajaprofiilisi
  • Kun varaat matkan
  • Kun käytät matkanvaraajapalvelua
  • Kun osallistut kyselyyn
  • Kun otat meihin yhteyttä

Kun käytät sivustoamme, mobiilisovellustamme tai niihin liittyviä työkaluja tai palveluita, saatamme kerätä sinulta seuraavanlaisia henkilötietoja tarpeen mukaan:

Matkustajan tiedot: Egencia kerää matkustajan etunimen, sukunimen, syntymäajan, puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen ja muut matkavarauksen tekemiseen tarvittavat henkilötiedot, kuten passin tiedot tai muun matkustusasiakirjan tiedot (henkilökortti, ajokortti), henkilökohtainen osoite, sisäänkirjautumistiedot ja laskutustiedot, kun Egencian kautta tehdään matkavaraus. Lisäksi saatamme kerätä tietoa kunkin matkustajan matkamieltymyksistä, kuten ateriatoiveista, istuinpaikkavalinnoista, lentoyhtiöiden/hotellien/autovuokraamojen kanta-asiakasohjelmien tiedoista ja matkalippuvaihtoehdoista.

Vierasmatkustajatiedot: Kun teet varauksen jollekin toiselle henkilölle tämän verkkosivuston kautta, saatamme pyytää myös kyseisen henkilön henkilötietoja ja matkamieltymyksiä. Sinun on saatava muiden matkustavien henkilöiden suostumus tietojen luovuttamiselle ja varmistettava, että kyseiset henkilöt tutustuvat tähän tietosuojalausuntoon ennen henkilötietojensa ja matkamieltymystensä luovuttamista. Heidän tietojensa tarkastelu ja muuttaminen on mahdollista ainoastaan sinun käyttäjätilisi kautta. Keräämme, käytämme ja luovutamme kyseisen henkilön henkilötietoja ainoastaan varauksen tekoa varten.

Automaattiset tiedot: Keräämme automaattisesti joitain tietoja tietokoneeltasi, kun vierailet tällä verkkosivustolla. Keräämme esimerkiksi tiedot IP-osoitteestasi, selainohjelmistostasi (kuten Firefox, Safari tai Internet Explorer) ja viittaussivusta. Saatamme myös kerätä tietoa verkkotoiminnastasi, kuten tarkastelemistasi matkoista ja tekemistäsi varauksista. Näiden tietojen keräämisen tarkoituksena on helpottaa käyttäjäkokemuksesi muokkaamista tarpeisiisi sopivaksi sekä petosten jäljittämistä ja ehkäisemistä. Lisätietoja löydät evästelausunnostamme.

Puhelujen seuranta: Asiakaspalveluun ja asiakaspalvelusta soitettavat puhelut saatetaan nauhoittaa tai niitä saatetaan seurata laadunvarmistustarkoituksessa turvaamaan oikeuksiamme mahdollisessa riitatilanteessa sekä henkilökunnan koulutustarkoituksia varten. Puhelunauhoitteita säilytetään niin pitkään kuin se on tarpeellista tai laissa määritelty, minkä jälkeen nauhoitteet poistetaan. Kaikkia puhelun aikana sinulta saamiamme henkilötietojasi käsitellään tämän tietosuojalausunnon mukaisesti.

Muu verkkokommunikointi: Kaikki verkkosivustomme tai muun teknologian, kuten chat-toiminnon, kautta tapahtuva viestintä tallennetaan ja niitä seurataan laadunvarmistustarkoituksessa turvaamaan oikeuksiamme mahdollisessa riitatilanteessa sekä henkilökunnan kouluttamista varten. Näitä tietoja käsitellään ja ylläpidetään tämän tietosuojalausunnon mukaisesti.

Erityiset henkilötietojen kategoriat: Tietyt henkilötiedot, kuten valtion myöntämät henkilötunnukset, tai uskonnollista vakaumusta, terveyttä ja sukupuolista suuntautumista koskevat tiedot, katsotaan arkaluonteisiksi henkilötiedoiksi, ja ne edellyttävät erityistä turvausta sovellettavan lainsäädännön puitteissa. Keräämme arkaluonteisia henkilötietoja vain rajoitetuissa tapauksissa, joita ovat esimerkiksi seuraavat:

  • Terveyttä koskevia tietoja saatetaan tarvita sopivan majoituksen sekä esteettömyys- tai tiloja koskevien vaatimusten tarjoamiseksi.
  • Valtion myöntämiä henkilötunnuksia, kuten passin tai ajokortin numeroita, saatetaan vaatia lentojen, ajoneuvojen tai muiden matkatuotteiden varaamiseksi.
  • Muut tiedot, jotka voit halutessasi ilmoittaa ja joista voi käydä ilmi uskonto, terveydentila tai muunlaiset tiedot, kuten ruokavaliotarpeet.

Tietojen antamatta jättäminen: Päästäksesi Egencian verkkosivustolle sinun on kirjauduttava sisään jäsenenä käyttäen käyttäjätunnustasi ja salasanaasi. Kun teet matkasuunnitelmia tai varauksen käyttämällä tätä verkkosivustoa, sinun on annettava vaaditut yhteys- ja laskutustiedot. Käytämme yhteystietojasi varataksemme tarvittavat palvelut, lähettääksemme sinulle vahvistustiedot, suorittaaksemme laskutuksen ja tiedottaaksemme sinua mahdollisista päivityksistä tai muutoksista matkasuunnitelmiisi. Jos et anna vaadittuja tietoja, et voi käyttää Egencian verkkosivustoa emmekä välttämättä pysty täyttämään pyyntöjäsi tai tilauksiasi.

Miten käytämme tietojasi: Egencia käyttää arkaluonteisia laskutustietoja (kuten kortinhaltijan nimeä, luottokortin numeroa ja viimeistä voimassaoloaikaa) sivustollamme tekemiesi matkavarausten loppuun saattamiseksi. Käytämme muita tietojasi seuraaviin yleisiin tarkoituksiin: rekisteröidäksemme sinut Egencian jäseneksi; tarjotaksemme sinulle pyytämäsi tuotteet ja palvelut; antaaksemme sinulle matkavahvistuksen ja -päivityksiä; lähettääksemme sinulle matkailmoituksia; antaaksemme tietoa palvelupäivityksistä ja palveluista, jotka saattavat kiinnostaa sinua; pitääksemme sinuun yhteyttä yleisesti; vastataksemme kysymyksiisi ja kommentteihisi; mitataksemme tuotteidemme kiinnostavuutta ja kehittääksemme tuotteitamme, palveluitamme ja verkkosivustoamme; parantaaksemme muilla tavoin Egencia-kokemustasi; mahdollistaaksemme kanta-asiakasetujen keräämisen osana kanta-asiakasohjelmajäsenyyksiäsi; pyytääksemme sinulta tietoja esimerkiksi kyselyiden kautta; ratkaistaksemme erimielisyyksiä, kerätäksemme maksuja tai määrittääksemme vikoja; estääksemme mahdollisia kiellettyjä tai laittomia toimia; noudattaaksemme lakisääteisiä seulontavaatimuksia; tukeaksemme käyttöehtojamme sekä muilla tavoin, jotka kuvaillaan sinulle tietojen keräämisen yhteydessä.

 

Käsittelyn oikeudellinen perusta: Keräämme henkilötietojasi yleensä vain silloin, (i) kun tarvitsemme henkilötietoja organisaatiosi kanssa solmittavan sopimuksen toteuttamiseksi, (ii) kun henkilötietojesi käsitteleminen on tarpeen oikeutetun etumme (tai mahdollisen ulkopuolisen osapuolen edun) vuoksi, eivätkä sinun oikeutesi syrjäytä niitä tai (iii) kun meillä on sinun suostumuksesi henkilötietojen keräämiseen. Joissain tapauksissa meillä on lakisääteinen velvoite kerätä henkilötietojasi, kuten esimerkiksi silloin, kun tarvitsemme ostotapahtumatietojasi kirjanpitoa ja verotusta koskevien lakisääteisten velvollisuuksien noudattamiseksi.

Jos pyydämme sinua antamaan henkilötietojasi lakisääteisten velvoitteiden noudattamiseksi tai organisaatiosi kanssa solmitun sopimuksen toteuttamiseksi, ilmoitamme siitä selkeästi asianmukaisella hetkellä sekä kerromme, onko henkilötietojen antaminen pakollista (kerromme myös tietojen antamatta jättämisen mahdollisista seurauksista).

Jos keräämme ja käytämme henkilötietojasi oikeutetun etumme (tai ulkopuolisen osapuolen oikeutetun edun) perusteella, kyseinen etu on yleensä alustamme toiminnan mahdollistaminen ja palveluiden toimittamiseen tarvittava viestintä kanssasi, turvallisuuden varmennus ottaessasi meihin yhteyttä ja oikeutetun kaupallisen etumme varmistaminen esimerkiksi kysymyksiisi vastaamisessa, markkinointitoimenpiteissä tai laittoman toiminnan havaitsemisessa tai ehkäisemisessä. Meillä saattaa olla myös muita oikeutettuja etuja, joista ilmoitamme tarvittaessa selkeästi asianmukaisella hetkellä.

Jos pyydämme sinulta suostumustasi henkilötietojen antamiseen, teemme selväksi sen, että sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa.

TIETOJESI LUOVUTTAMINEN

Egencia ja sen palveluntarjoajat saattavat jakaa henkilötietosi seuraavien tahojen kanssa:

Me ja palveluntarjoajamme saatamme myös jakaa tietojasi seuraavasti:

KUINKA VOIT VALVOA TIETOJESI KERÄÄMISTÄ JA KÄYTTÖÄ

Voit tarkastella, lisätä, päivittää tai poistaa tietoja Oma profiili- ja Matkani-sivuilla sekä sulkea profiilisi alla kuvatulla tavalla.

Voit myös lähettää kirjallisen pyynnön nähdä ne henkilötietosi, jotka ovat meidän hallussamme. Jos teet tällaisen pyynnön, Egencialla on oikeus pyytää asianmukaista henkilöllisyyden osoitusta ennen kyseisen pyynnön toteuttamista. Voit tehdä kirjallisen pyynnön nähdä henkilötietosi ottamalla meihin yhteyttä käyttäen alla olevassa ”Kuinka voit ottaa meihin yhteyttä” -kohdassa olevia yhteystietoja. Pyrimme vastaamaan kohtuullisessa ajassa ja vähintään lain vaatiman aikataulun mukaisesti.

Tietyt maat ja alueet tarjoavat asukkailleen henkilötietoja koskevia lisäoikeuksia. Nämä lisäoikeudet vaihtelevat maittain ja alueittain, ja niihin voi sisältyä mahdollisuus:

Helpoin tapa lähettää pyyntö on tämän tietosuojalausunnon alaosassa olevan ”Kuinka voit ottaa meihin yhteyttä” -kohdan kautta. Emme syrji sinua näiden oikeuksien harjoittamisen johdosta.

Edellä mainittujen oikeuksien lisäksi sinulla on oikeus valittaa tietosuojaviranomaiselle siitä, kuinka keräämme ja käytämme henkilötietojasi. Kehotamme sinua kuitenkin ottamaan ensin yhteyttä meihin, jotta voimme tehdä parhaamme ongelmasi selvittämiseksi. Voit lähettää pyyntösi meille ”Kuinka voit ottaa meihin yhteyttä” -kohdassa olevien tietojen avulla. Vastaamme kaikkiin pyyntöihin, joita saamme henkilöiltä, jotka haluavat käyttää tietosuojaan liittyviä henkilökohtaisia oikeuksiaan sovellettavan lainsäädännön puitteissa.

Ohjelman jäsenenä saatat saada meiltä matkauutisia ja päivityksiä koskevia yhteydenottoja. Voit keskeyttää kyseisenkaltaisten, sähköpostitse lähetettävien uutiskirjeiden tilaamisen milloin tahansa Oma profiili -sivun sähköpostiasetuksista tai kertomalla yrityksesi Travel Managerille, matkanvaraajalle tai matkapäällikölle, ettet enää halua vastaanottaa tällaisia viestejä Egencialta. Jokaisessa lähettämässämme uutiskirjeessä on myös ohjeet, kuinka voit lopettaa uutiskirjeiden tilaamisen. Huomaathan, että pidätämme oikeuden lähettää sinulle muita yhteydenottoja, kuten palveluilmoituksia, hallinnollisia viestejä ja kyselyitä, jotka koskevat joko Egencia-profiiliasi tai Egencian kautta tekemiäsi varauksia, tarjoamatta mahdollisuutta lopettaa kyseisten yhteydenottojen vastaanottaminen.

EGENCIAN MATKAPUHELIN- JA TAULUTIETOKONESOVELLUSTEN (JÄLJEMPÄNÄ ”MOBIILISOVELLUKSET”) KÄYTTÖ

Kun käytät Egencian mobiilisovellusta, keräämme ja käytämme tietoja sinusta samalla tavoin ja samoihin tarkoituksiin kuin verkkosivustollammekin. Tämän lisäksi käytämme myös eräitä muita tietoja, joita keräämme automaattisesti, kun käytät mobiilisovelluksiamme. Erityisesti:

Voit kontrolloida tiettyjä tietoja, joita mobiilisovellus lähettää meille. Voit kytkeä sijaintitietojen keräämisen pois käytöstä milloin tahansa puhelimesi asetuksista. Vaihtoehtoisesti voit poistaa mobiilisovelluksen mobiililaitteestasi kokonaan ja käyttää palvelujamme verkkosivustomme kautta tai puhelimitse.

KUINKA SUOJELEMME TIETOJASI

Haluamme sinun tuntevan olosi turvalliseksi, kun käytät palvelujamme matkasi suunnitteluun ja varaamiseen, sillä olemme omistautuneet suojelemaan keräämiämme tietoja. Vaikka yksikään yritys ei voi taata turvallisuutta, olemme ottaneet käyttöön tarvittavia hallinnollisia, teknisiä ja fyysisiä turvatoimenpiteitä, joiden tarkoituksena on auttaa hallussamme olevien henkilötietojen suojelemisessa. Esimerkiksi pelkästään valtuutetuilla työntekijöillä on pääsy henkilötietoihin ainoastaan sallittujen liiketoimintatarkoitusten puitteissa. Lisäksi käytämme salattua yhteyttä, kun siirrämme arkaluontoisia henkilötietoja järjestelmissä sinun ja meidän välillämme, sekä palomuureja ja tunkeilijan havaitsemisjärjestelmiä, joiden tarkoitus on auttaa estämään asiattomien henkilöiden pääsy tietoihisi.

KUINKA VOIT TARKASTELLA TIETOJASI

Voit tarkastella tietojasi tällä verkkosivustolla seuraavilla alueilla:

Oma profiili 
Egencian Oma Profiili -sivuilla käyttäjät voivat tarkastella ja muuttaa profiiliasetuksiaan. Sähköpostiviestiasetuksissa voit muuttaa sähköpostiosoitettasi ja hallinnoida viestintäasetuksiasi. Voit myös muokata sähköpostiasetuksiasi napsauttamalla uutiskirjeiden peruutuslinkkiä lähettämämme sähköpostiviestin alaosasta. Voit myös vaihtaa salasanasi ja ottaa käyttöön automaattisen salasanan täytön kirjautuessasi tälle sivustolle. Kun Travel Manager on kirjautuneena Egencia-tililleen, hän voi lisätä uusia käyttäjiä, päivittää käyttäjäprofiilien tilan ja poistaa olemassa olevia jäsenprofiileja; päivittää tai tehdä korjauksia profiiliisi liittyvien käyttäjien nimiin, puhelinnumeroihin, passitietoihin ja hätäyhteyshenkilöihin sekä päivittää matkamieltymyksiäsi.

Tilin sulkemispyyntö 
Voit sulkea Egencia-tilisi ottamalla meihin yhteyttä alla olevilla yhteystiedoilla. Kun suljet tilisi, et voi enää kirjautua kyseiselle tilille tai päästä käsiksi sen sisältämiin tietoihin, mutta voit avata uuden tilin milloin tahansa. Lähetämme jäsenprofiilissasi ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen vahvistusviestin tilin sulkemisesta.

MATKANI

Egencian verkkosivuston Matkani-sivulla jäsenet voivat tarkastella, päivittää tai poistaa sivulle tallennettuja matkasuunnitelmia. Mikäli ilmoitat Egencialle, että henkilötietosi eivät pidä paikkaansa, ovat puutteellisia tai eivät ole ajan tasalla, ota meihin yhteyttä ”Kuinka voit ottaa meihin yhteyttä” -kohdassa olevien tietojen avulla. Egencia ryhtyy kohtuullisiin toimenpiteisiin korjatakseen, täydentääkseen tai saattaakseen henkilötiedot ajan tasalle.

ULKOPUOLISET VERKKOSIVUSTOT

Mikäli jokin osio tästä verkkosivustosta vie sinut muille verkkosivustoille, joita emme omista tai joista emme ole vastuussa, kyseiset verkkosivustot eivät kuulu tämän tietosuojalausunnon soveltamisalueeseen. Suosittelemme sinua tutustumaan kyseisten ulkopuolisten verkkosivustojen omiin tietosuojalausuntoihin sekä niiden periaatteisiin kerätä, käyttää ja luovuttaa henkilötietoja.

MIHIN TIETOSI ON TALLENNETTU

Egencia säilyttää ja käsittelee matkustajien henkilötietoja turvallisissa ympäristöissä:

Ei-yhdysvaltalaisten matkustajien tietojen käsittelyyn liittyen ja mahdollistaakseen palvelujensa tarjoamisen Egencian on siirrettävä henkilötietosi yhteistyökumppaneilleen ja/tai palveluntarjoajilleen Yhdysvalloissa ja mahdollisesti muissa maissa kuin asuinmaassasi. Muiden maiden tietosuojalait saattavat erota oman maasi laeista. Egencia varmistaa, että henkilötietosi suojataan tämän tietosuojalausunnon määrittämällä tavalla ja sovellettavan tietosuojalain vaatimusten mukaisesti sen mukaan, missä henkilötietojasi käsitellään. Egencia noudattaa yrityksen sisäisiä vakiolausekkeita tarpeen mukaan kattaakseen henkilötietojen siirtämisen EU:sta Yhdysvaltoihin.

Varmistamme myös, että kaikki ulkopuoliset palveluntarjoajat, joille tietoja siirretään, ovat tehneet asianmukaiset turvatoimet henkilötietojesi suojaamiseksi. Tietosuojan riittävä taso vahvistetaan (i) maan tietosuojastatuksen perusteella eli sen mukaan, onko Euroopan komissio arvioinut kyseisen maan tietosuojalainsäädännön tason riittäväksi, koska se vastaa Euroopan unionin standardeja, tai (ii) vakiosopimuslausekkeiden perusteella.

TIETOJEN SÄILYTTÄMINEN

Emme säilytä tietojasi pidempään kuin se on tarpeellista liiketoimintatarkoitustemme tai oikeudellisten vaatimusten kannalta. Haluamme kuitenkin saattaa tietoosi, että saatamme säilyttää joitakin tietoja suljettuasi tilisi sivustollamme, sillä se saattaa olla tarpeen oikeudellisten velvollisuuksiemme täyttämiseksi esimerkiksi vero- ja kirjanpitotarkoituksissa. Teemme henkilötietosi anonyymeiksi tai yhdistämme ne toisiin tietoihin, jos aiomme käyttää niitä analyyttisiin tarkoituksiin tai pitempien ajanjaksojen trendianalyyseihin.

Kriteerit, joiden perusteella määritämme tietojen säilytysajat:

MUUTOKSET TÄHÄN TIETOSUOJALAUSUNTOON

Egencia saattaa päivittää tätä tietosuojalausuntoa tulevaisuudessa. Ilmoitamme sinulle tähän tietosuojalausuntoon tehtävistä olennaisista muutoksista lähettämällä sinulle ilmoituksen meille antamaasi sähköpostiosoitteeseen tai lisäämällä ilmoituksen verkkosivustollemme. Tietosuojalausunnon alussa on merkintä siitä, milloin tämä tietosuojalausunto on päivitetty edellisen kerran.

NÄIN VOIT OTTAA MEIHIN YHTEYTTÄ

Jos sinulla on kysyttävää tietosuojalausunnostamme tai tietoturvamenettelyistämme yleisesti, voit ottaa meihin yhteyttä:

 

Egencian rekisterinpitäjän tiedot:

Rekisterinpitäjä BelgiassaEgencia Belgium SA
Rekisterinpitäjä RanskassaEgencia France SAS
Rekisterinpitäjä NorjassaEgencia Norway AS
Rekisterinpitäjä TanskassaEgencia Denmark A/S
Rekisterinpitäjä SuomessaEgencia Finland Oy
Rekisterinpitäjä SaksassaEgencia GmbH
Rekisterinpitäjä RuotsissaEgencia Sweden AB
Rekisterinpitäjä Yhdistyneessä kuningaskunnassaEgencia UK ltd
Rekisterinpitäjä Yhdysvalloissa sekä Aasian ja Tyynenmeren maissa (mukaan lukien Kiina)Egencia LLC (US)