Skip to main content

Palveluntarjoajien näkökulma uuden normaalin seuraaviin vaiheisiin

4 min
Julkaistu: 15 September 2020
woman-traveling-for-business.jpg

Äskettäinen terveyskriisi on lisännyt joustavuuteen liittyviä vaatimuksia matkailualalla, kuten viime hetken varauksia ja matkojen peruutuksia. Lentoyhtiöt, autovuokraamot ja hotellit ovat tehneet useita muutoksia peruutuskäytäntöihin ja -maksuihin.

Monet yhteistyökumppaneistamme, kuten Delta Air Lines, ovat poistaneet muutosten tekemisestä perittävät maksut auttaakseen asiakkaitaan tekemään liikematkavaraukset uudelleen ilman lisäkustannuksia. Tämän lisäksi peruutuskäytäntöihin tehdyt muutokset ja peruutusaikojen pidennykset takaavat, että asiakkaat voivat hallita matkojaan kansallisten ja kansainvälisten kieltojen ja rajoitusten mukaisesti. Joustavuuden lisäämiseksi pitkälle etukäteen tehdyt hotellivaraukset tulevat vähenemään ainakin joksikin aikaa. 

Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa ja Baltiassa toimiva Nordic Choice huomasi, että huhtikuun loppupuolella rajoitettujen ennakolta maksettujen hotelliöiden kysyntä oli melkein nollassa. Sitä vastoin SIXT on jo huomannut kotimaanmatkojen suosion lisääntymisen ainakin lyhyellä aikavälillä COVID-19:n jälkeen.

Vaikka autot heidän mukaansa vuokrataan pääosin lyhyemmällä varoitusajalla, he ovat jo huomanneet joitain myönteisiä merkkejä siitä, että liikematkustus on palaamassa normaalimmaksi. Esimerkiksi kesälle ja syksylle on jo tehty vahvistettuja liikematkavarauksia.

Egencian asiakkaat voivat muuttaa matkasuunnitelmiaan tien päällä ollessaan. Laitteiden välisten varausten joustavuuden ansiosta asiakkaat voivat päivittää ja muuttaa matkasuunnitelmiaan eri laitteilla, kuten mobiilisovelluksessa, missä ja milloin tahansa. Lisäksi, jos liikematkustuksesta vastaavien täytyy tehdä massaperuutuksia – kuten tapahtui COVID-19:n aikaan – he voivat Egencia Analytics Studion raporttien avulla nähdä 90 päivän ajan, mitkä hotelli- että lentovaraukset on jo laskutettu. He voivat myös luoda raportteja varatuista hotelleista peruutuskäytäntöjen perusteella voidakseen priorisoida ensimmäiseksi peruutettavat.

Terveyden ja hygienian asettaminen etusijalle Delta Air Linesilla

Matkailualan lähestymistapa sosiaalista etäisyyttä, terveyttä ja hygieniaa kohtaan todennäköisesti kehittyy lähikuukausina liikematkailun palautuessa normaalimmaksi. Yritysmatkailijoilla, yrityksillä ja aluehallinnoilla tulee olemaan uusia odotuksia sellaisiin tekijöihin kuten fyysiseen etäisyyteen, väkijoukkojen välttämiseen, hygieniaan, terveyshistorian osoittamiseen sekä lämpötilan mittaamiseen liittyen.

”Asiakkailla on vieläkin korkeammat odotukset lentokoneiden ja lentokenttätilojen puhtaudesta. Olemme jo aloittaneet tehostetun siivouksen, jota tulemme jatkamaan COVID-19:n jälkeenkin."

— Fouad Mehdaoui, digitaalitoimistojen ohjelmapäällikkö, Delta Air Lines

Yhdysvaltalainen lentoyhtiö Delta Air Lines1 on jo toteuttanut joitain muutoksia, jotka mahdollistavat kosketuksettomien palvelujen tarjoamisen ja sosiaalisen etäisyyden. Näihin kuuluu muun muassa:

  • Päämatkustamon, Delta Comfort +- ja Delta Premium Select -luokan keskimmäisten istuinpaikkojen varausmahdollisuuden poistaminen kaikilla lennoilla ja jokaisen lennon kapasiteetin vähentäminen sosiaalisen etäisyyden mahdollistamiseksi (50 % ensimmäisessä luokassa ja 60 % päämatkustamossa 30.6.2020 asti)
  • Käsihuuhteiden tarjoaminen eri pisteissä sekä pintoja desinfioiminen lentokentillä ja työntekijöiden työtiloissa.
  • Koneeseennousun tilapäinen uudelleensuunnittelu riveittäin koneen takaosasta etuosaan.
  • Lentokoneen desinfiointi ennen jokaista lentoa, sekä pöytien, istuimen selkänojien, viihdenäyttöjen, käsinojien ja selkänojataskujen puhdistaminen.
  • Kasvomaskien käytön tekeminen pakolliseksi sekä matkustajille että työntekijöille

Hygienian valvonta ja kosketuksettomat palvelut

Nordic Choicen jakelu- ja avainasiakaspäällikkö Kari Bente Lehmann kuvaili muutoksia, jotka he ovat tehneet jo ennestään tiukkoihin hygieniakäytäntöihin.

”Vieraidemme ja henkilöstömme turvallisuus on aina tärkein prioriteettimme, ja Nordic Choice -hotellien terveys-, hygienia- ja turvallisuusmenettelyt ovatkin 100-prosenttisesti National Health Departmentin ohjeiden mukaisia.  Meidän strategiaamme on jo useiden vuosien ajan kuulunut kosketuksettomien palveluiden tarjoaminen vaihtoehtona asiakkaille, jotka eivät halua henkilökohtaista palvelua hotellin henkilökunnalta. Näihin kuuluu sisään- ja uloskirjautumisen sekä huoneen oven avaamisen mahdollistava sovellus, hotellien sisäänkirjautumislaitteet, huonepalvelun chat-toiminto jne." 

— Kari Bente Lehmann, jakelu- ja avainasiakaspäällikkö, Nordic Choice Hospitality Group

Enterprise Holdingsin autonvuokrausbrändit ovat väliaikaisesti muuttaneet toimintatapojaan sisällyttäen toimipisteen ulkopuolella tapahtuvan vuokrauksen tarjontaansa. Se on myös lisännyt toimitusvaihtoehtoja Pohjois-Amerikan tietyissä lähiöissä sijaitsevissa Enterprise Rent-A-Carin pisteissä sekä lentokentillä, jotta asiakkaat pääsevät matkaan ilman vierailua toimipisteessä. Ja SIXT on ottanut käyttöön avaimettoman autonvuokrauksen Fastlane-sovelluksen avulla.

Millaisia muutoksia saatamme nähdä kustannuksissa?

Tällä hetkellä on liian aikaista sanoa, kuinka COVID-19:n aiheuttama tauko liike- ja lomamatkoihin tulee vaikuttamaan kustannuksiin.

”Hinnat ovat laskeneet alalla, mutta asiakkaiden ja kumppaniemme palautteen perusteella tiedämme, että asiakkaat eivät tee päätöksiä pelkästään hinnan perusteella. Yritykset keskittyvät työntekijöidensä turvallisuuteen ja tekevät toimittaja- ja tuotepäätöksiä sen perusteella mikä niistä takaa matkustajien turvallisuuden parhaalla mahdollisella tavalla.

— Petra Schmidt, kansainvälisen matkailukaupan johtaja, SIXT

Voimme ennustaa, että liikematkustajat tulevat matkustamaan aikaisempaa strategisemmin. Siksi heidän päätöksensä tulevat perustumaan mitä todennäköisemmin sekä matkan vaatimuksiin että kustannuksiin. Koska liikematkustuskäytäntösi sisältyvät suoraan Egencian matkanhallintajärjestelmään, voit parantaa käytäntöjen noudattamista, kannustaa positiivista käyttäytymistä ja hallita sekä matkakuluja että matkustajien turvallisuutta entistä tehokkaammin. Jos yrityksesi on esimerkiksi määrittänyt enimmäiskuluja, priorisoinut joustavat peruutukset tai asettanut matkustuskieltoja korkean riskin kohteisiin, nämä kaikki näkyvät matkustajille varauksen yhteydessä, joten heidän on helppo noudattaa käytäntöjä.

Korosta haluamasi vaihtoehdot

Matkustus on muuttumassa. Ja liikematkustaminen tulee epäilemättä näyttämään vieläkin erilaisemmalta 3–6 kuukauden päästä. Yleisesti ottaen yritysten ja heidän matkustajiensa terveyteen, hygieniaan ja joustavuuteen liittyvät odotukset ovat muuttuneet, ja he tulevat tekemään valintoja sen perusteella, mitkä yritykset vastaavat näihin odotuksiin parhaiten.

Voit korostaa suosimasi hotellit ja lentoyhtiöt Egencian järjestelmässä. Joten jos päätät esimerkiksi valita tietyn toimittajan sen hygieniakäytäntöjen perusteella, voit määrittää tämän vaihtoehdon työkaluun, jotta se näkyy matkustajien hakutulosluettelon kärjessä.

Valmistaudu vastaamaan nykytilanteen vaatimuksiin. Lataa opas nähdäksesi, mihin matkustuskäytäntöjen ja matkustusohjelman osiin sinun kannattaa tehdä muutoksia.

1.Delta Air Lines. Koronavirus-tilanteen päivitykset. www.delta.com

Oliko tästä sisällöstä hyötyä?
0

Etsitkö parempia liikematkustusratkaisuja? Ota yhteyttä tiimiimme.