Skip to main content

Liikematkailmoitukset ja -tiedotteet: Mitä sinun tarvitsee tietää

Tiedotteet ja ilmoitukset: Mitä liikematkustajiesi tulee tietää

4 min
Julkaistu: 17 September 2021
Business Traveler Uses Corporate Travel Advisories

Äskettäisessä blogissani esittelin, tapoja, joilla matkavastaavat voivat hyödyntää matkustustiedotteita tehdessään muutoksia käytäntöihinsä sekä voidakseen parantaa matkustusohjelmansa ennustettavuutta ja ohjata matkustajia tekemään käytäntöjen mukaisia valintoja. Tässä artikkelissa keskitymme siihen, kuinka matkailijasi voivat hyödyntää matkustustiedotteita ja Egencia® Travel Advisor-ominaisuutta tulevaisuuden matkoihin valmistautuessaan.

Mutta tarkastellaan ensin ilmoitusten ja tiedotteiden välisiä eroja ja sitä, miksi hallitukset julkaisevat niitä.

Matkustusilmoitukset

Matkustusilmoitukset, jotka ovat useimmiten suurlähetystöjen ja konsulaattien julkaisemia, keskittyvät tiettyihin turvallisuusongelmiin. Niissä ilmoitetaan lyhytaikaisista tapahtumista, joista matkailijoiden on tiedettävä, kuten suurista julkisista tapahtumista.

Matkailijat voivat hyödyntää näitä ilmoituksia varauspäätöstä tehdessään. Jos esimerkiksi tietyssä kaupunginosassa tullaan järjestämään mielenosoitus, matkailijan kannattaa ehkä varata hotelli kyseisen alueen ulkopuolelta.

Egencia välittää päivittäiset matkustusilmoitukset proaktiivisesti matkavastaaville, jotta he ovat tietoisia turvallisuusongelmista ja voivat hyödyntää näitä tietoja käytäntöihin liittyvissä päätöksissään. Matkustajat saavat tiedon tapahtumista Egencian mobiilisovelluksen kautta tunnin sisällä tapahtumasta. Sinä ja liikematkailijasi voitte lisäksi aina hyödyntää Egencian kotisivun matkustusilmoitukset sekä yksityiskohtaisemmat lähes reaaliajassa päivitetyt Egencian matkauutiset-sivulla verkossa olevat tiedot.

Kun väliaikaisesta ongelmasta kehittyy pidemmän aikavälin tilanne, hallitukset julkaisevat matkustustiedotteen.

Matkustustiedotteet

Matkustustiedotteet tiedottavat kansalaisille tarkemmin pidemmän aikavälin tilanteista, joihin liittyy korkeampi riski. Ne voivat olla kaupunki-, maa- tai aluekohtaisia ja koskea vakavia sääilmiöitä, luonnonkatastrofeja, joukkomielenosoituksia tai poliittisia levottomuuksia, terrorismia ja kansanterveyteen liittyviä ongelmia, kuten koronaviruspandemiaa. Neuvot voivat muuttua usein tilanteen luonteesta riippuen, mutta ne voivat myös pysyä samoina useita viikkoja tai kuukausia.

Riskitasot vaihtelevat yleensä välillä "noudata normaaleja varotoimia" ja "'älä matkusta", ja niitä käytetään osoittamaan kunkin tiedotteen vakavuus. On hyvä ottaa huomioon, että COVID-19-tilanteen muuttuessa tiettyä kaupunkia tai aluetta voidaan pitää riskialttiimpana ja siten sille määritetty riskitaso voi olla korkeampi kuin maan yleensä.

Matkustustiedotteet eivät yleensä voi laillisesti estää matkustajaa saapumasta tiettyyn kohteeseen. Siksi on tärkeää varmistaa, että matkustuskäytäntösi ja hyväksyntäprosessisi ovat ajan tasalla ja heijastavat matkustusohjelmasi nykyistä määritelmää välttämättömistä ja sallituista liikematkoista. Lue lisää parhaista käytännöistä välttämättömien ja ei-välttämättömien matkojen määrittelemisessä.

Egencia® Travel Advisor

COVID-19-pandemia on johtanut siihen, että monet hallitukset julkaisevat matkustustiedotteita ja asettavat määräyksiä maahan saapumiselle, kuten vaatimuksia 14 päivän karanteenista ja henkilönsuojainten käytöstä. Matkailu on nyt täysin erilaista, ja sinun ja matkustajiesi on tärkeää valmistautua tulevaisuuden matkoihin. Egencia Travel Advisor on työkalu, jonka kautta sinä ja matkustajasi voitte tutustua koronaviruspandemiaan liittyviin matkustustiedotteisiin, kuten määränpäätä koskeviin määräyksiin sekä turvallisuus- ja terveysohjeisiin.

Koska rajoitukset voivat muuttua päivittäin, suosittelemme matkustajia tarkistamaan Egencia Travel Advisorin matkustusneuvot ennen varauksen tekemistä ja uudelleen ennen lähtöä. Tässä on viisi asiaa, jotka liikematkailijoiden tulisi pitää mielessä heidän palatessaan tien päälle:

  1. Maahantulorajoitukset - Useat maat ja alueet ovat asettaneet matkustuskieltoja ja -rajoituksia maahantulolle tai maasta poistumiselle. Jotkin maat sallivat vain kansalaisten, pysyvien asukkaiden, tiettyjen viisuminhaltijoiden tai välttämättömällä matkalla olevien matkustajien maahanpääsyn. Maahanpääsyrajoitukset saattavat muuttua äkillisesti, mikä vaikuttaa työmatkojen varaamiseen – olipa kyseessä lento-, auto- tai junamatka. Matkailijoiden on tiedettävä ennen varauksen tekemistä ja ennen lähtöä, voivatko he saapua määränpäähänsä.
  2. Kauttakulkurajoitukset – Joillain lentokentillä on kauttakulkurajoituksia. Kauttakulku tietyn lentokentän kautta saatetaan sallia vain esimerkiksi, jos matkustajan ei tarvitse kulkea tullin läpi. Matkailijoiden on tiedettävä kohdistuuko heidän matkaansa näitä lisärajoituksia, jotta he voivat tehdä varauksensa ja suunnitelmansa niiden mukaisesti.
  3. Karanteenikäytännöt: Matkustajat voidaan asettaa pakolliseen karanteeniin heidän saapuessaan kohteeseen. Joissakin tapauksissa heidän on esitettävä todisteet eristäytymiseen sopivasta tilasta sekä siitä, kuinka he aikovat hankkia ruokaa ja muita tarvikkeita ilman kaupassakäyntiä. Muut maat taas velvoittavat matkailijoita viettämään karanteenin eristyksissä hallitusti, mikä tarkoittaa sitä, että heidän käyttöönsä annetaan huone hallinnoiduissa eristystiloissa karanteenin ajaksi.
  4. Terveys- ja terveydenhoitoasiakirjat: Jotkut maat vaativat esimerkiksi todisteen negatiivisesta COVID-19-testistä, joka on tehty tietyn ajan kuluessa ennen matkaa, ja toiset maat taas vaativat lisäksi, että testi on suoritettu jäsenvaltiossa tai sertifioidussa laboratoriossa. Vastaavasti jotkut maat velvoittavat kaikkia matkustajia suorittamaan COVID-19-testin saapuessaan.

    Monissa kohteissa matkustajat, myös maan asukkaat, joutuvat lisäksi täyttämään julkisen matkustajapaikannuslomakkeen ennen lähtöä. Tietoja käytetään yhteyden ottamiseen, jos matkustajat tai henkilöt, joiden kanssa he ovat olleet tekemisissä matkan aikana, saavat COVID-19-oireita. Hallitukset käyttävät näitä tietoja myös karanteenissa olevien matkustajien seurantaan. Lomakkeen täyttäminen on yleensä pakollista myös matkustajille, joiden ei tarvitse suorittaa karanteenia saapuessaan, ja lomakkeen täyttämättä jättäneiltä matkustajilta saatetaan veloittaa sakkoja.

  5. Maskit: In manchen Städten müssen Reisende im öffentlichen Nahverkehr und an Orten, an denen eine räumliche Distanzierung nicht möglich ist, einen Mund-Nasen-Schutz tragen. Wenn sie diese Information schon vorab erhalten, können sie entsprechend planen und alles Nötige für ihre Geschäftsreise einpacken.

Matkustusilmoitusten ja matkustustiedotteiden välisten erojen tunteminen voi auttaa matkustajia ymmärtämään, mitä heidän on otettava huomioon ennen seuraavaa matkaansa. Egencian Travel Advisor on hyödyllinen lähtökohta, josta matkailijat saavat tarvitsemiaan tietoja, kun he suunnittelevat ja valmistautuvat kotimaan- ja ulkomaanmatkoille. Tämä tietolähde sekä COVID-19-liikematkaoppaamme ja usein kysyttyjen kysymysten vastaukset takaavat, että matkailijasi ovat ajan tasalla koronavirustilanteesta ja että he voivat matkustaa luottavaisin mielin tietäen, että heistä pidetään huolta heidän matkansa aikana.

Oliko tästä sisällöstä hyötyä?
0

Etsitkö parempia liikematkustusratkaisuja? Ota yhteyttä tiimiimme.