Matkustuskulttuurin turvaaminen  taantuma-aikana

Posted: 04 October 2019
Business-traveller-closing-a-sale1.jpg

Kirjoittaja: Eric White, toimitusjohtaja, Chrome River

Liikematkailijat suhtautuvat matkustamiseen eri tavoin. Joillekin mahdollisuus yöpyä huippuhotelleissa ja käydä uusissa kohteissa on merkittävä etu, toisille taas on haasteellista tasapainoilla työn ja perheen välillä.

Vahva liikematkakulttuuri on kriittisen tärkeä kilpailuedun säilyttämiseksi nykypäivän globaaleilla markkinoilla. Videopuheluiden ja pikaviestikeskustelujen aikakaudella kasvokkain kohtaaminen on edelleen erittäin tärkeää myynnin kannalta. Suora kommunikointi vahvistaa lisäksi asiakassuhteita ja auttaa yritystä pitämään työntekijänsä.

Vaikka nämä edut ovat tiedossa, yritysten matkabudjetit ovat usein ensimmäisiä kohteita, joista kuluja leikataan taantuman iskiessä. Itse asiassa 69 % organisaatioista leikkasi matkakulujaan vuoden 2008–2009 suuren taantuman aikana.[1] Vaikka tämä pinnallisesti tarkasteltuna saattaakin vaikuttaa järkevältä liikkeeltä, budjettileikkaukset saattavat vielä entisestään vahvistaa taantuman haittavaikutuksia. Kun myynti hidastuu makrotaloudellisista syistä, miksi rajoittaa myyntitiimin toimintaa entisestään? Jos myyntitiimi pidetään toimistossa etäällä asiakkaista, uusien kauppojen tekeminen on entistäkin vaikeampaa.

Yhä useammat yritysjohtajat ja taloustieteilijät ennustavat, että Yhdysvaltain talouskasvu saattaa olla hiipumassa. Itse asiassa 69 % talousjohtajista uskoo Yhdysvaltojen ajautuvan taantumaan ennen vuoden 2020 loppua.[2] Ja National Association of Business Economists -liiton äskettäin tekemän kyselyn mukaan taantuman mahdollisuus on samana ajanjaksona 60 prosenttia.[3]

Organisaatioiden on myös ymmärrettävä, että kustannusten vähentäminen ei tarkoita niiden karsimista minimiin. Yrityksen parhaiden tuloksentekijöiden pakottaminen moniin vaihtoihin halpalentoyhtiöiden lennoilla tai yöpymiseen huonommissa hotelleissa ei ainakaan nosta työmoraalia. Tiukat käytännöt saattavat jopa ajaa työntekijät pois yrityksestä aikana, jolloin he ovat ensiarvoisen tärkeitä.

Mitä muuta voidaan tehdä liikematkailuun käytettyjen rahojen hyödyn maksimoimiseksi? Johtava kulujenhallinnan asiantuntijayritys Chrome River tilasi hiljattain tutkimuksen aiheesta Harvard Business Review Analytic Servicesiltä.

Tutkimuksesta käy selvästi ilmi, että matka- ja muiden kulujen seuranta ja tehokas analysointi on elintärkeää kaikille yrityksille. Jos ei ole mitään selviä todisteita, joiden pohjalta matkakulut voidaan yhdistää suoraan liiketoiminnallisiin tuloksiin, voi olla vaikeaa vaatia budjetin lisäämistä tai säilyttämistä entisellään. Vielä hankalampaa tämä on, jos yrityksen muidenkin yksikköjen kuluja leikataan. Jos taantuma iskee ja myynti romahtaa, tälle on tavallisesti vaikea löytää yhtä yksittäistä syytä, sillä myynnin hidastuminen voi johtua kokonaistaloudellisista syistä tai yrityksen sisäisistä tekijöistä, kuten matkojen ja kustannusten leikkaamisesta. Ilman näitä tietoja sama todennäköisesti toistuu, kun kustannuksia leikataan uudelleen.

Safeguarding travel culture through data-driven insights -tutkimuksessa tehtiin useita havaintoja, joiden pohjalta asioihin voidaan reagoida. Tutkimuksessa käsitellään joitakin organisaatioiden ongelmia liikematka-alan datan ja asiantuntemuksen pohjalta. Tutkimuksen tulosten avulla yrityksesi voi varmistaa, että sen liiketoiminta sujuu vaikeinakin taloudellisina aikoina.

Voit ladata ilmaisen kopion tutkimuksesta Chrome Riverin sivustolta.

Jos haluat tietää, miten vanha matkustuskulttuuri voivat tehdä yrityksestäsi kilpailukykyisemmän, lataa Travel culture: Your competitive advantage in a global market -raportti.


[1] Harvard Business Review Analytic Services Chrome Riverin sponsoroimana. ”Safeguarding Travel Culture Through Data-Driven Insights”, Harvard Business Review Analytic Services, 2019.

[2] Ibid

[3] Ibid

Tarvitsetko parempia matkanhallintaratkaisuja? Me voimme auttaa.