Skip to main content

Säästöjä liikematkavarauksista, liikematkoista ja hotelleista

Optimoi hotellivarausten kustannukset Egencia Savings Finder for Hotelin avulla

4 min
Julkaistu: 05 October 2020
Corporate travel bookings with Savings Finder for Hotel

Kirjoittaja: Natasha Samuel, Senior Manager, Product Marketing 

Koronaviruspandemia pakotti monet yritykset arvioimaan uudelleen, miten niiden tulee hallita liikematkojen kustannuksia tulevaisuudessa. Egencian kesäkuussa 2020 Travel Managereille lähettämästä kyselystä kävi ilmi, että jopa 20 prosenttia heistä on huolissaan lisääntyneistä matkabudjettirajoituksista. 

Olemme iloisia voidessamme ilmoittaa, että Egencia Savings Finder for Hotel on nyt kaikkien asiakkaidemme käytettävissä ympäri maailman. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaitamme valmistautumaan tulevaisuuden tiukempiin matkustusbudjetteihin tarjoamalla lisäsäästöjä, jotka auttavat heitä optimoimaan liikematkakustannuksiaan. 

Me kaikki tiedämme, millaista täydellisen hotellihuoneen etsiminen on, tapahtuipa se sitten liike- tai lomamatkaa varten. Lomamatkoja varatessani ja hotelleja etsiessäni minun piti aina pysyä budjettini rajoissa samoin kuin yritysten, jotka ovat määrittäneet matkustusohjelmissaan maksimihinnat liikematkojen hotellivarauksille. 

Huomasin kuitenkin usein huoneen varattuani, että minulle alun perin liian kalliin premium-huoneen hinta oli laskenut varauksen tehtyäni. Mikä pettymys. Jos alennetun hintainen premium-huone olisi ollut saatavana alkuperäistä varausta tehdessäni, olisin korottanut huoneluokkaani ja viettänyt viikon nauttien ylellisemmästä ympäristöstä. Mutta kenellä on aikaa seurata hintoja, perua ja tehdä varauksia uudelleen – etenkin, kun on liikematkasta kyse? Mutta vuosi oli 2019. Nyt vuonna 2020 asiat ovat muuttuneet matkavarausten ja liikematkatoimistojen ihmeellisessä maailmassa. 

Jotkut saattavat ajatella, että tällaisia hintavaihteluja esiintyy vain henkilökohtaisia matkoja varatessa. Tämä ei ole kuitenkaan totta. Hotellihinnat nousevat ja laskevat varauksen tekemisen jälkeen koko ajan. Vuosien varrella on ollut aikoja, jolloin kollegani ovat maksaneet vähemmän samasta huonevarauksesta, jonka minä olen tehnyt samaan hotelliin. Miksi?

Olet todennäköisesti huomannut, että hotellit tarjoavat matkanvaraajille usein viime hetken tarjouksia, ryhmähintoja ja pakettitarjouksia. Hotellit, kuten monet muutkin yritykset, näkevät paljon vaivaa tarjotakseen asiakkailleen loistavan kokemuksen ja löytääkseen samalla tapoja maksimoida tulonsa. Huoneiden täyttäminen kilpailluilla markkinoilla voi olla haastavaa. Se on kuitenkin olennainen osa näiden yritysten liiketoimintaa, ja sitä hallitaan usein käyttöaste-ennusteilla, sesonkiaikojen ja hiljaisten kausien hinnoittelun muuttamisella ja joissain tapauksissa viikonpäivän mukaisella hinnoittelulla. 

Jos hotellissa on tyhjiä huoneita, se vaikuttaa taloudelliseen tulokseen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että tänään maksamasi hinta saattaa muuttua huomenna – ja että hinta voi nousta tai laskea. Loppujen lopuksihan hinnat perustuvat aina kysyntään ja tarjontaan. 

Kuinka liikematkojen hallintaratkaisumme auttavat asiakkaita hyötymään jatkuvasti muuttuvista hinnoista? 

Vuonna 2019 Egencian datatiede- ja tuotehallintatiimit perehtyivät hotellien hintavaihteluihin selvittääkseen, pystyisimmekö tuottamaan lisäsäästöjä asiakkaillemme seuraamalla hintoja alkuperäisestä varaushetkestä hetkeen juuri ennen sisäänkirjautumista. 

Tiimit analysoivat satojatuhansia hotellivarauksia luodakseen koneoppimismallin uusimmalle matkustusteknologiainnovaatiollemme, Egencia Savings Finder for Hotelille. He tulivat siihen tulokseen, että vähintään yhdeksän prosenttia hotellivarauksista oli mahdollista tehdä uudelleen alhaisemmalla hinnalla. 

Mitä merkitystä tällä on asiakkaillemme? Säästöjä liikematkoista ilman kompromisseja. 

Tutkimuksen ja koneoppimismallin tulosten vahvistamiseksi Egencia käynnisti pilottiprojektin, johon osallistui 20 yhdysvaltalaista ja kanadalaista asiakasta joulukuusta 2019 lähtien ja johon lisättiin yli 20 asiakasta Ranskasta, Saksasta, Ruotsista, Isosta-Britanniasta ja Tanskasta. Pilottiprojektin aikana asiakkaat säästivät keskimäärin 37 dollaria kutakin optimoitua hotellivarausta kohti. 

Kuinka matkailualusta toimii? 

Egencian malli ennustaa sen todennäköisyyden, millä hotellivarauksesi voidaan optimoida. Hintasäästöt alkavat 10 dollarista. Tämä on lähtöpiste, mutta järjestelmän tarjoamille säästöille ei ole ylärajaa. Savings Finder for Hotel seuraa jatkuvasti huonehintaa reaaliajassa lisäsäästöjen saamiseksi varauksen jälkeisestä päivästä hetkeen juuri ennen sisäänkirjautumista. Järjestelmä varaa automaattisesti halvemman hinnan, kun se löytää suurimmat mahdolliset säästöt. 

Tämä varausprosessi on yksinkertainen sekä automatisoitu täysin alusta loppuun, ja se tarjoaa kitkattoman kokemuksen liikematkustajille ja matkanvaraajille. Järjestelmä etsii aina säästömahdollisuuksia huolimatta siitä, tehtiinkö alkuperäinen varaus verkkovaraustyökalumme, mobiilisovelluksemme tai asiakaspalvelumme kautta. Kun järjestelmä löytää halvemman hinnan, huone varataan automaattisesti uudelleen, liikematkailija saa sähköpostiinsa vahvistuksen varauksen tuomista säästöistä ja matkasuunnitelma päivitetään. 

Travel Managereilla on Egencia Analytics Studiossa käytössään erityinen näkymä, josta he voivat seurata säästöjä ja optimoida tuloksia sekä tarkastella käytäntöjen noudattamisesta ja kulujenhallinasta kertovia raportteja.

 

Lisäarvoa matkustajillemme tarjoavat varausratkaisut

Egencia tarjoaa asiakkailleen yli 650 000 majoitusliikettä 30 000 kaupungissa ympäri maailman. Innovatiivisen, koneoppimiseen perustuvan hakutyökalun sekä lajittelu- ja uudelleenvarausominaisuuksien avulla matkustajien ja matkanvaraajien ei tarvitse enää tuhlata aikaa vaihtoehtojen vertailuun parhaan tarjouksen löytämiseksi. Järjestelmä ottaa automaattisesti myös huomioon matkustajaprofiiliin tallennetut matkustajan mieltymykset, kuten aikaisemman varaushistorian tai työtovereiden suosimat hotellit. 

Liikematkojen varaustyökalujen, Egencia Smart Mix- ja Egencia Savings Finder for Hotel -ominaisuuksien ansiosta asiakkaat voivat löytää haluamansa hotellit nopeammin ja säästää samalla rahaa. Smart Mix tarjoaa asiakkaillemme heille parhaiten sopivat vaihtoehdot välittömästi. Tämä tarkoittaa sitä, että hotellivarauksen tekemiseen menee korkeintaan neljä minuuttia ja työntekijät voivat keskittyä töiden tekemiseen varausten tekemisen sijaan. Matkustajien mieltymysten, varaushistorian ja kollegojen suosimien hotellien perusteella 79 % Egencian kautta tehdyistä hotellivarauksista tehdään hakutulosten seitsemään ensimmäiseen hotelliin.

Koska Savings Finder for Hotel ja Savings Finder for Air seuraavat hintoja ja tekevät varaukset uudelleen halvemmalla hinnalla, asiakkaamme voivat helposti säästää rahaa lento- ja hotellivarauksista.

Lisäksi matka-asioista vastaavat tietävät aina missä matkustajat ovat, koska kaikki Savings Finder for Hotel -järjestelmän uudelleenvaraamat hotellit näkyvät Egencian matkustajan seurannassa. Haluamme varmistaa, että sinun ei tarvitse matkabudjettiasi optimoidessasi huolehtia siitä, että matkustajiesi turvallisuus vaarantuisi. Ja matkavastaavat ovat huomanneet, että lisääntyneet säästöt ja manuaalisten varausten ja päivitysten tekemisen vähentyminen mahdollistavat sen, että he voivat keskittyä pitämään huolta liikematkustajistaan. 

Kuinka voit maksimoida matkustusbudjettisi Egencia Savings Finder -teknologian avulla

Oliko tästä sisällöstä hyötyä?
0

Etsitkö parempia liikematkustusratkaisuja? Ota yhteyttä tiimiimme.