Skip to main content

Kestävän matkustusohjelman parhaat käytännöt

5 tapaa onnistua matkustusohjelman kestävyystavoitteissa

4 min
Julkaistu: 23 October 2020
Sustainability-blog-image.jpg

Kirjoittaja: Wendy White, CMO Egencia

Ihmisten alkaessa etsiä kestävämpiä lomia sekä yritysmatkoja, yritykset etsivät tapoja kehittää matkustusohjelmiaan vastatakseen työntekijöidensä toiveisiin ja saavuttaakseen sosiaalisen vastuun tavoitteensa.

Jos tämä on tärkeää myös sinun yrityksellesi, saatat haluta tietää, mitä voit tehdä sen aikaansaamiseksi. Kuinka yrityksesi voi alkaa hyödyntää työntekijäkulttuuria, alan kumppanuussuhteita sekä yritysten sosiaalisen vastuun ohjelmia liikematkustusohjelmien muokkaamiseksi? Hyvä tapa aloittaa on tehdä yhteistyötä sellaisen liikematkatoimiston kanssa, jonka arvot vastaavat yrityksesi arvoja.

Expedia Groupiin kuuluva Egencia on hiilineutraali yritys. Me kompensoimme yrityksemme hiilijalanjäljen istuttamalla puita ja tukemalla kestävän matkailun ohjelmia. Omat haastavat ekologiset tavoitteemme motivoivat ja auttavat meitä ymmärtämään ja tukemaan omia tavoitteitasi.

Liikematkatoimiston valittuasi voit aloittaa kestävämmän matkustusohjelman luomisen. Toimi näin:

Viisi vaihetta kestävämmän liikematkustusohjelman luomiseksi

1. Älä yritä tehdä kaikkea yksin: kokoa kestävyyteen keskittyvä tiimi

Yhtiössäsi on varmasti työntekijöitä, jotka ovat kiinnostuneita kestävämmän matkustusohjelman luomisesta ja heillä kaikilla on oma roolinsa tässä prosessissa. Varmista ensin, että kutsut seuraavien osastojen työntekijöitä osallistumaan hankkeeseen: matkustus, henkilöstöhallinto, turvallisuus, hankinta ja viestintä. Järjestä kokouksia, joissa voitte yhdessä päättää lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteista ja siitä, kuinka ne pyritään saavuttamaan.

2. Tee kestävyystavoitteista kiinteä osa matkustuskäytäntöjä

Voit luoda matkustuskäytäntösi alusta lähtien uudelleen kestävän kehityksen tiimin tuella. Ota ekologiset tavoitteet huomioon joka vaiheessa ja varmista, että nykyiset käytännöt tuovat yrityksesi lähemmäksi niitä.

Kiinnitä huomiota matkustusohjelmasi seuraaviin osa-alueisiin:

 • Yleiset ohjeet
  • Rajoita samalle matkalle lähtevien matkustajien määrää pienentääksesi hiilijalanjälkeäsi ja edellytä, että jokaisen matkan aikana järjestetään mahdollisimman monta kokousta, jotta matkustajat voivat hyödyntää aikansa parhaalla mahdollisella tavalla matkan aikana
  • Rajoita jokaisen matkustajan kuukauden aikana tekemien matkojen määrää
  • Tue julkisen liikenteen käyttöä
  • Kannusta kaikkia käyttämään elektronisia lippuja ja sovelluksia paperin tuhlauksen välttämiseksi
  • Pyydä matkustajia ottamaan vähemmän tavaraa matkalleen ympäristövaikutusten vähentämiseksi
 • Kuljetus ja majoitus
  • Lennot: Kannusta matkustajia varaamaan suorat lennot
  • Hotelli: Lisää mukautettuja kohteita ja ensisijaisia hotelleja varaustyökaluusi
  • Junamatkat: Pyydä matkustajia harkitsemaan junamatkan varaamista lyhyemmälle matkalle lennon sijaan
  • Autonvuokraus: Kannusta matkustajia varaamaan hybridi- tai sähköauton

Jos olet jo Egencian asiakas, älä unohda merkitä yllä olevia vaihtoehtoja järjestelmään. Näin voit tiedottaa käytännöistä ja auttaa matkustajia tekemään kestävämpiä valintoja.

3. Varmista, että palveluntarjoajavalikoima on oikeanlainen

Oikea palveluntarjoajavalikoima voi auttaa sinua saavuttamaan yrityksesi ympäristötavoitteet. On tärkeää pyytää lisätietoja siitä, mitä palveluntarjoajat tekevät kestävän matkailun tukemiseksi, ja miettiä sitten, miten ne voivat vaikuttaa ohjelman kestävyystavoitteisiin tai parantaa niitä.

Tässä on muutamia vinkkejä:

 • Tee yhteistyötä Egencian konsultointitiimin kanssa kestävän hotelliohjelman luomiseksi ja toteuttamiseksi
 • Määritä toimittajien pisteytysjärjestelmä: Pyydä tarkempia tietoja seuraavassa hotellien tarjouspyynnössäsi tai käytä Dow Jones Sustainability Indexin (DJSI) sijoitusluetteloa paikallisten kuljetusvaihtoehtojen tunnistamiseksi
 • Listaa suosimasi lentoyhtiöt ottaen huomioon niiden DJSI-sijoituksen, hiilidioksidiraportoinnin ja -kompensoinnin
 • Pyydä matkustajia kulkemaan junilla ja muilla paikallisilla kulkuneuvoilla, kuten raitiovaunuilla ja metrolla
 • Valitse autovuokraamo, jolla on hybridi- ja sähköajoneuvoja

4. Keskity raportointiin

Egencia Analytics Studion hiilidioksidinäkymät auttavat asiakkaitamme seuraamaan matkustusohjelmansa hiilijalanjälkeä. Näkymien tiedot ovat avain sekä suorituskyvyn ymmärtämiseen että kestävän kehityksen tavoittelun onnistumisen mittaamiseen.

"Egencian hiilidioksidin raportointinäkymä on ollut meille hyödyllinen. Sen avulla voimme nähdä, miten yrityksemme vaikuttaa hiilidioksiditasoihin ja millainen hiilijalanjälkemme on. Se antaa meille lisätietoja ja auttaa myös meitä kouluttamaan matkustajiamme. Haluamme matkustajiemme tietävän, millainen vaikutus kaukolennoilla sekä business-luokan, 1. luokan ja turistiluokan lennoilla on. Meillä kaikilla on oltava oma roolimme ilmastomuutoksen torjunnassa, ja tästä näkymästä saamme tietoa, jota voimme käyttää vaikuttaaksemme käyttäytymiseen ja muuttaaksemme sitä."

—Michael McSperrin, globaali toimitila- ja tukipalveluiden päällikkö, Alexander Mann Solutions.

Jotta voit seurata edistymistäsi, kannattaa määrittää ohjelman käytäntöjen suorituskykyilmaiset:

 • Matkustuskäytännöt: Hyödynnä kohdan kaksi tietoja asettaessasi tarkoin määritetyt ja mitattavissa olevat tavoitteet ja määritä, kuinka voit tietää onnistuitko tavoitteissasi
 • Palveluntarjoajat: Hyödynnä yllä olevan kohdan kolme tietoja tarkistaessasi käyttävätkö matkustajat ehdottamiasi kestävää kehitystä tukevia palveluntarjoajia, valiten matkoilleen esimerkiksi ekologisemman vuokra-autovaihtoehdon
 • Matkustajien hyvinvointi: Ota huomioon ominaisuudet, kuten päivien lukumäärä matkaa kohti, yölentojen määrät ja ajokilometrit

5. Kannusta matkustajia ja matkanvaraajia valitsemaan kestävämpiä vaihtoehtoja

Tiedota matkustajillesi matkustusohjelmaan tekemistäsi muutoksista ja auta heitä tulemaan ympäristöystävällisemmiksi matkailijoiksi. Älä unohda pyytää myös heidän ideoitaan; organisaatiossasi saattaa tietämättäsi olla intohimoinen kestävän kehityksen asiantuntija.

Ota nämä vinkit huomioon:

 • Edistä vastuullista kulutusta, esimerkiksi välttäen tuhlausta, käyttäen muovin korvaavia vaihtoehtoja, kierrättäen ja uudelleen käyttäen
 • Sisällytä kestäviä käytäntöjä yrityksesi kulttuuriin ja edistä niitä
 • Seuraa kestävän kehityksen aloitteiden edistymistä ja palkitse aloitteiden noudattamista

Alkuun pääseminen

Sinulla pitäisi nyt olla tarpeeksi tietoa niin tavoitteiden määrittelystä kuin oikean käyttäytymisen tukemisesta voidaksesi aloittaa kestävämmän liikematkustusohjelman luomisen. Aloita kokoamalla ekologisiin asioihin keskittyvä tiimisi, jotta voit hyödyntää kaikkien näkemyksiä ja ideoita. Varmista sitten, että myös yhteistyökumppanisi tekevät töitä kestävyystavoitteiden eteen. Kuten Michael McSperrin totesi yllä, "meidän kaikkien on osallistuttava ilmastonmuutoksen torjuntaan".

Tutustu Egencian hiilidioksidinäkymiin sekä joihinkin kestäviin matkoihin liittyviin yleisimpiin väärinkäsityksiin ja opi, kuinka voit välttää niitä.

Oliko tästä sisällöstä hyötyä?
0

Etsitkö parempia liikematkustusratkaisuja? Ota yhteyttä tiimiimme.