Skip to main content

Valmistautuminen hotellin tarjouspyyntöön

Valmistautuminen hotellin tarjouspyyntöön

3 min
Julkaistu: 15 September 2020
hotel-rfp.jpg

Teknologia on muuttanut Travel Managereiden tapaa käsitellä tarjouspyyntöjä. Datan saatavuus on tehnyt neuvotteluista helpompia ja läpinäkyvämpiä, ja Travel Managereilla on käytettävissään enemmän tietoa matkustajista kuin koskaan aiemmin.    

Et tarvitse massoittain tietoa valmistautuessasi tarjouspyyntöön. Tietyt tiedot on kuitenkin hyvä olla käsillä. Valmistaudu keräämällä tiedot nykyisen matkustusohjelman toimivuudesta. Ota mukaan sellaisia tietoja, kuten hotelliketjun asiakasosuus, uudet kohteet, joissa ei ole neuvoteltuja hotelleja, sekä hotellin kokonaiskulut. Egencia Analytics Studion kaltaisten työkalujen avulla löydät nämä tiedot nopeasti. Tietojen saatavuus tukee neuvottelustrategioitasi ja auttaa valmistautumaan palveluntarjoajien arvosteluihin vuoden ympäri.      

Tässä blogissa tutkimme alueita, joihin kannattaa keskittyä valmistautuessasi hotellin tarjouspyyntöön. 

1. Ohjelman tarpeiden kartoitus  

Tarjouspyyntöä neuvotellessa on otettava huomioon useita tekijöitä, jotka riippuvat yrityksesi tavoitteista. Ota selvää, mihin kaupunkeihin matkustetaan usein, mikä on etäisyys toimistoosi tai hotelliyöpymisten keskipituus sekä mitkä ovat suosituimmat palvelut. Käytäntöjen noudattaminen on yksi Travel Managerien prioriteeteista, ja siksi on tärkeää tietää nämä yksityiskohdat hotelliohjelmastasi. Näin voit poistaa vaihtoehtoja vähemmän suosituilta alueilta tai ottaa selvää, miksi asiakkaasi eivät yövy suositelluissa hotelleissa.   

Liikematkatoimistosi raportointityökalut voivat auttaa sinua ymmärtämään, mitkä seikat toimivat matkustusohjelmassasi parhaiten. Tästä on apua sopimusten neuvottelussa, sillä tiedot perustuvat yrityksesi matkustajien ainutlaatuisiin tarpeisiin.    

2. Yrityskulttuurin noudattaminen  

Yrityskulttuuri on tärkeässä osassa palveluntarjoajan ja asiakkaan välisessä suhteessa. Egencialla asiakkaat ovat etusijalla, ja siksi etsimme hotellikumppaneita, jotka tarjoavat huippuluokkaista asiakaspalvelua.   

Travel Managereiden tehtävä on arvioida, kuinka matkustusohjelma vaikuttaa yrityskulttuuriin laajemmin. Esimerkiksi vahvan hyvinvointikulttuurin omaava yritys voi vahvistaa arvojaan valitsemalla hotellikumppaneita, jotka tarjoavat ilmaisia fitness-palveluita.  

3. Matkustajatyytyväisyys   

Sekä liikematkustajat että lomailijat haluavat ja vaativat nykyään enemmän matkustuskokemukseltaan. Teknologia on muuttanut tapaamme varata matkoja ja matkustaa, ja liikematkailijat odottavat samaa mukavuutta niin loma- kuin työmatkoiltaan.   

Matkustajat haluavat henkilökohtaisia kokemuksia matkan alusta loppuun saakka. Tekoälyn ja koneoppimisen viimeisimmät kehitykset auttavat löytämään oikeat vaihtoehdot oikeaan aikaan, millä tahansa yhteensopivalla laitteella. Egencialla uudet teknologiat antavat matkustajille enemmän vaihtoehtoja, joiden ansiosta he voivat hakea ja varata majoituksensa ja matkustaa perille valitsemallansa hetkellä ja tavalla.  

Ei ole olemassa kaikille sopivaa liikematkaa, ja matkailijat haluavat valinnanvaraa matkustaessaan. Esimerkiksi pidemmillä matkoilla olevat asiakkaat majoittuvat ehkä mieluummin huoneistoon kuin hotelliin, minkä vuoksi Egencia on lisännyt valikoimaansa vaihtoehtoisia majoitustyyppejä.    

4. Työntekijöiden sitouttaminen   

Työntekijät ovat yrityksen suurin voimavara. Hallinnoitu matkustusohjelma voi olla yrityksen kilpailuetu, joka auttaa työntekijöiden palkkaamisessa ja vaihtuvuuden pienentämisessä. Yritykset voivat osoittaa arvostavansa työntekijöitään tarjoamalla heille matkustusetuja.   

Saumaton matkustuskokemus, joka kattaa kaikki laitteet ja matkan jokaiseen vaiheen, saa aikaan tyytyväisiä työntekijöitä. He käyttävät varaustyökaluja todennäköisemmin, jos ne ovat käyttäjäystävällisiä ja tuttuja. Samalla suurempi käyttöaste johtaa myös parempaan ohjelman noudattamiseen.   

5. Räätälöinti   

Räätälöinti on liikematkailussa tärkeää. Sen avulla voidaan luoda syvempiä ja merkityksellisempiä suhteita matkustajiin, koska heidän tarpeensa tunnetaan.   

Käytämme Egencian alustalla dataa, jonka avulla pyrimme ymmärtämään asiakkaitamme ja tuottamaan henkilökohtaisempia matkustuskokemuksia. Ennakoiva teknologia mahdollistaa yksilöllisiin matkustustapoihin ja -mieltymyksiin tutustumisen. Se kannustaa myös käytännön noudattamiseen, sillä hakutulosten hotelli- ja lentovaihtoehdot ovat sopivia.    

6. Joustavuus   

Ihmiset ovat liikkeellä koko ajan, ja siksi matkustusohjelmassa on tärkeintä mukavuus, helppokäyttöisyys ja joustavuus. Maailmanlaajuisella liikematka-alustalla on nämä ominaisuudet. Sen avulla matkustajat voivat nähdä kaikki matkasuunnitelmansa samassa paikassa tai muuttaa matkaa missä ja milloin vain.     

Egencia antaa matkustajillesi toimivat työkalut ja mahdollistaa niiden käytön lukuisissa eri laitteissa.    

7. Matkailuteknologia pienissä ja keskisuurissa yrityksissä   

Kumppanuus maailmanlaajuisen alustan tarjoavan liikematkatoimiston kanssa auttaa erikokoisia yrityksiä olemaan tehokkaampia. Travel Managereiden avulla verkossa olevan ja verkon ulkopuolisen datan yhteen sovittamiseen ja raporttien luomiseen kuluu vähemmän aikaa, ja kaikki tiedot löytyvät samasta paikasta. Pienet ja keskisuuret yritykset voivat myös helposti yhdistää useita matkustusohjelmia yrityksen kasvaessa. Käyttämällä yhtä verkossa olevaa globaalia matkustusalustaa löydät kaikki tiedot samasta paikasta.  

Tekoäly ja koneoppiminen ovat mullistaneet matkailualan täysin, ja Travel Managereilla on nykyään sormiensa ulottuvilla älykästä ja hyödyllistä dataa. Sen avulla on helpompaa hallinnoida matkustusohjelmia, noudattaa käytäntöjä ja luoda tärkeitä raportteja.   

Egencia on luonut täysin integroidun ja globaalin liikematkustusalustan, jolla Travel Managerit voivat hallita ohjelmansa eri puolia – yhdessä ja samassa paikassa.   

Mitä seuraavaksi?  

Tarjouspyynnöt antavat Travel Managereille mahdollisuuden todella hyödyntää olemassa olevaa dataa. Varmista, että nykyinen tai tuleva liikematkatoimistosi ja muut hotellipalveluntarjoajat tukevat liikematkustustarpeitasi ja mukautuvat niihin.   

Liikematkustusta voi lähestyä eri tavoin. Haluatko tietää, kuinka nopeasti kasvava ohjelmistoyritys Splunk käyttää Egencian globaalia alustaa ja huippuluokan teknologiaa liikematkojen hallinnoimiseen? Katso aiheesta video.   

Tämä kirjoitus julkaistiin ensin LinkedInissä.  

Oliko tästä sisällöstä hyötyä?
0

Etsitkö parempia liikematkustusratkaisuja? Ota yhteyttä tiimiimme.