Skip to main content

Paikallisuutta kansainväliseen matkustusohjelmaan

Paikalliset käytännöt globaalissa matkustusohjelmassa

4 min
Julkaistu: 02 September 2019
business-woman-viewing-map.jpg

Kirjoittaja: Charlotte Griveaud, senior product marketing manager

Kun hallinnoit kansainvälisen yrityksen liikematkailua, jokainen työpäiväsi on luultavasti erilainen. Yhtenä päivänä myyntijohtajasi Hansin on varattava junamatka koko tiimille Düsseldorfista Berliiniin osaston kokouksen takia. Toisena päivänä varapääjohtajasi assistentti Anna haluaa lennättää kaksi johtokunnan jäsentä New Yorkista Buffaloon, jossa he viettävät päivän tutustuen tehtaan toimintaan. Miten nämä matkat tulisi järjestää? Luultavasti Hansilla ja Annalla on eri tarpeet, jotka heijastavat paikallisia matkustustapoja. Nämä piirteet voivat vaikuttaa globaalin liikematkaohjelman suunnitteluun ja toimintaan.

Paikallista sisältöä globaaliin matkustusohjelmaan

Vanha sanonta ”Ajattele globaalisti, toimi paikallisesti” on erityisen toimiva globaalin liikematkustuksen hallinnoinnissa. Työntekijäsi asuvat paikoissa, joilla on uniikkeja matkustukseen ja kulttuuriin liittyviä vivahteita. He toivovat saumatonta, paikallisesti järkevää matkustuskokemusta, olipa kyseessä lähikaupunkiin matkustaminen tai kansainvälinen lento. Matkustusohjelma, joka ottaa huomioon paikalliset muuttujat ja matkustajien tarpeet, tukee positiivista liikematkustuskokemusta. Tämä on hyväksi yrityksellesi, koska tyytyväiset matkustajat noudattavat matkustuskäytäntöjä todennäköisemmin.

Paikallisiin matkustustarpeisiin vastaaminen on tärkeää

Ottamalla paikalliset tarpeet huomioon voit varmistaa, että matkustusohjelmasi vastaa matkailijoidesi yksilöllisiin tarpeisiin. Kaksi matkaa voivat näyttää ensinäkemältä samalta, mutta eri matkustajilla voi olla hyvinkin eri ajatus siitä, miten matkustaa kohteesta A kohteeseen B. Hansin tapauksessa Berliini on 564 kilometrin päässä. Pitäisikö hänen lennättää tiimi perille, vai olisiko juna parempi vaihtoehto? Annan New Yorkista Buffaloon matkustavilla henkilöillä on edessään 374 mailia, eli suurin piirtein sama etäisyys kuin Hansin tiimillä. Annan matkustajat eivät kuitenkaan halua viettää yötä Buffalossa, joten hänen on löydettävä sekä meno- että paluulento samalle päivälle.

Hansin tiimin kannattaa matkustaa Berliiniin junalla. Matka kestää neljä ja puoli tuntia, mutta tiimin jäsenet voivat hyödyntää ajan tekemällä junassa ryhmätyötä. Lento kestäisi vain tunnin, mutta lentokenttäkuljetuksineen matka veisi lähes yhtä kauan kuin junamatka, sillä erotuksella, että lentokoneessa ryhmätyöskentely ei ole mahdollista. Junamatka voi olla kalliimpi, mutta se usein kannattaa, kun ottaa huomioon koko tiimin tuotteliaisuuden matkan aikana.

Annan voi olla kätevintä varata lennot paikalliselta lentoyhtiöltä, joka tarjoaa parhaat hinnat ja aikataulut New Yorkin ja Buffalon välillä. Kattavien lentoaikataulujen ansiosta Annan matkustajat voivat matkustaa kokoukseen ja takaisin tehokkaasti samana päivänä hukkaamatta ylimääräistä työpäivää matkustukseen.

Globaalin matkustusohjelman tulisi tarjota Hansille ja Annalle paikallisia vaihtoehtoja. Tarjoamalla matkanjärjestäjillesi ja matkailijoillesi paikallisia vaihtoehtoja voit optimoida matkakulusi, auttaa matkustajiasi noudattamaan yrityksesi matkustuskäytäntöjä ja tarjota parhaan mahdollisen matkustuskokemuksen kaikille.

Kaikki matkustusohjelmat samalla alustalla

Yksi ja sama globaali matkustusohjelma ei tietenkään sovi kaikille. Siksi olemme kehittäneet liikematkustusalustan, joka tarjoaa globaalin matkustusohjelman samalla kun se tukee paikallisia piirteitä ja tapoja. Näihin kuuluu muun muassa toimiva, osallistava sisältö, eri valuutat ja niin edelleen. Alusta ottaa myös huomioon kulttuuriset erot.

Joissakin kulttuureissa yksityiskohdilla on erittäin paljon merkitystä. Esimerkiksi saman autonvuokrauskäytännön soveltaminen eri alueilla voi olla liikematkustuksessa virhe. Johtajan saapuminen kokoukseen economy-luokan vuokra-autolla (yrityksen käytännön mukaisesti) saattaa joissakin maissa antaa yrityksestä säästeliään, ellei suorastaan menestymättömän kuvan.

Joskus myös matkustajien odotusten ja mukavuuden huomioon ottaminen saattaa parantaa hänen tuottavuuttaan.  Esimerkiksi Lontoota tuntematon työntekijä saattaa yllättyä hotellihuoneensa pienuudesta ottaen huomioon sen hinnan. Hän saattaa pitää huonetta liian pienenä työntekoon, kun taas paikallinen työntekijä ei välttämättä pidä samaa asiaa ongelmana. Matkanhallintapalvelusi on otettava matkustajien odotukset huomioon, sillä ne vaikuttavat heidän tuotantokykyynsä ja sitä kautta yrityksen tulokseen.

Paikallisuus asiakaspalvelussa, valuutoissa ja mittayksiköissä

Matkailijoillesi on tärkeää löytää oikeanlainen varaus, mutta yhtä tärkeää on tarjota heille tarvittavaa tukea joko paikallisella tai globaalilla tasolla. Me puhumme matkustajiesi kieltä – kirjaimellisesti.  Meillä on asiakaspalvelijoita yli 66 maassa, ja he puhuvat 30 eri kieltä. Myös sovelluksemme itseapu on tarjolla monella eri kielellä.

Varauksien helpottamiseksi alustamme ja sovelluksemme näyttävät hinnat paikallisilla valuutoilla. Myös mittayksiköt heijastavat paikallisia tapoja. Esimerkiksi Anna ei halua nähdä etäisyyttä New Yorkista Buffaloon kilometreinä, koska Yhdysvalloissa etäisyydet ilmoitetaan maileina.

Paikallisten piirteiden huomioiminen

Myös paikallinen sisältö on äärimmäisen tärkeä elementti globaalissa matkustusohjelmassa, joka ottaa huomioon paikalliset odotukset. Hansin ja Annan vertailusta näemme, että Euroopassa matkustajille on tärkeää tarjota myös junavaihtoehtoja. Anna tarvitsee samaa paikallista tietämystä varatessaan lennot paikalliselta lentoyhtiöltä. Me tarjoamme suorat yhteydet useisiin lentoyhtiöihin ympäri maailman. Tämän ansiosta matkustajillasi on käytettävissään valikoima lentoyhtiöitä myös silloin, kun kyseiset reitit eivät ole saatavilla Sabre-varausjärjestelmässä.

Me pidämme paikallisen sisällön ajan tasalla, jotta sinun ei tarvitse. Yhdistyneessä kuningaskunnassa olemme neuvotelleet  alennuksen Premier Inn -hotelliketjussa, jota monet asiakkaistamme pitävät välttämättömänä majoituspaikkana edullisilla liikematkoilla. Ruotsissa yksinkertaistimme maakuljetuksen varausmenetelmää lisäämällä siihen taksi- ja bussivaihtoehtoja. Auton vuokrausta on puolestaan helpotettu Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Ranskassa niin, että alustan kautta asiakkaat voivat järjestää auton noudon ja palautuksen johonkin muuhun paikkaan kuin itse vuokraamoon.

Lisäksi olemme luoneet verkkovaraustyökaluja Yhdysvalloissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Ranskassa, Saksassa, Belgiassa, Alankomaissa ja Ruotsissa oleville asiakkaillemme, jotka varaavat junamatkoja katkonaisilla ja paikallisilla reiteillä. Työkalut helpottavat junamatkojen varausta sellaisilta palveluntarjoajilta, joilla ei ole varausjärjestelmiä verkossa. Globaalin junamatkojen hallinnointijärjestelmän avulla matkailijasi voivat nähdä paikallisista junareiteistä tärkeitä tietoja, kuten esimerkiksi vuorokausilipun saatavuuden Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Globaali palveluntarjoajien verkosto tukee matkustusta paikallisesti

Olemme rakentaneet kasvavaa kumppanien ja palveluntarjoajien verkostoamme jo yli 10 vuoden ajan sekä maailmanlaajuisella että paikallisella tasolla, jotta voimme vastata jokaiseen matkustustarpeeseen.  Verkostomme ansiosta tarjoamme toimivia matkustusvaihtoehtoja 200 maassa yli 30 000 kaupungissa. Yli 2 000 asiantuntevaa Market Manageriamme pyrkivät neuvottelemaan ja tarjoamaan sinulle parhaat mahdolliset hotellihinnat, etsivätpä matkustajasi globaalia hotelliketjua tai paikallista boutique-majoitusliikettä. 

Paikallisen sisällön vaikutus

Teemme yhteistyötä lukuisten globaalien yritysten kanssa, minkä ansiosta tiedämme, että paikallisesti oleellisen sisällön tarjoaminen johtaa asiakasyrityksissämme parempaan matkustuskäytäntöjen noudattamiseen. Kun liikematkustajillasi on saatavilla asianmukaisia, tuttuja ja edullisia vaihtoehtoja matkan varaamiseen, he suosivat luultavasti niitä. Paikallisten palveluiden lisääminen tekee matkojen varaamisesta johdonmukaisempaa riippumatta matkustajan sijainnista.

Jos haluat tietää, kuinka voit tehdä globaalista matkustusohjelmastasi paikallisesti toimivamman, ota meihin yhteyttä.

Oliko tästä sisällöstä hyötyä?
0

Etsitkö parempia liikematkustusratkaisuja? Ota yhteyttä tiimiimme.