Skip to main content

Liikematkailukokemus koronaviruskriisin aikaan

Hotellivarausten hyvitykset: Matkailijat etusijalla

2 min
Julkaistu: 08 September 2021
customer-service-banner.jpg

Kirjoittaja: Mark Hollyhead, Chief Operating Officer

Koronavirus on vaikuttanut merkittävästi matkailualaan siitä lähtien, kun se alkoi levitä ympäri maailmaa. Asiakkaamme kohtaavat haasteita yrittäessään tukea tien päällä olevia liikematkustajiaan, kun taas matkapalveluja tarjoavat yhteistyökumppanimme törmäävät haasteisiin yrittäessään varmistaa, että heidän käytäntönsä heijastavat maailmalla tapahtuvia muutoksia. Tapahtumat koskettavat yhtä lailla myös Egenciaa. Meidän ja yhteistyökumppaniemme asiakaskeskeisyys on kuitenkin yhtä tärkeällä sijalla kuin aikaisemminkin. Yhdessä tuomme maailman yritysten ulottuville, ja yhteistyömme onkin nyt tärkeämpää kuin koskaan.

Mitä Egencia tekee juuri nyt: Hotellivarausten peruutukset

Olemme tehneet kovasti töitä peruuttaaksemme tai siirtääksemme asiakkaidemme matkoja heidän puolestaan tässä nopeasti muuttuvassa ja haastavassa tilanteessa.  Yksinkertaistaaksemme prosesseja julkistamme tänään, että olemme luoneet majoitusvarausten hätäperuutuskäytännön, jotta voisimme auttaa asiakkaitamme tehokkaammin. Käytännön mukaisesti ne asiakkaat, joilla on hotellivarauksia 16.3.–31.5.2020 väliselle ajalle ja jotka haluavat peruuttaa varauksensa ilman peruutusmaksua, voivat tehdä niin alkuperäisen varauksen peruutusehdoista riippumatta. Peruuttaminen on helppoa. Mene vain Egenciasta löytyviin varaustietoihisi ja peruuta varaus vähintään 24 tuntia ennen sisäänkirjautumisaikaa. Peruutuksen voi tehdä selaimessa tai Egencian mobiilisovelluksessa.

Katse tulevaan

Tällaiset tapahtumat pakottavat meidät jatkuvasti arvioimaan tarjoamamme palvelun toimivuutta. Egencialle tämä ei kuitenkaan ole ongelma, sillä jatkuva mukautuminen on osa kulttuuriamme ja keskeisiä kykyjämme. Tämä on vain yksi useista toimenpiteistä, joita olemme luoneet nopeasti auttaaksemme asiakkaitamme tässä haastavassa tilanteessa.

Teemme parhaamme varmistaaksemme, että asiakkaidemme matkahallinnolla ja matkustajilla on kaikki heidän tarvitsemansa tiedot ja teknologia matkan suunnittelun tueksi. Olemme ylpeitä siitä, että pystymme tekemään näitä päätöksiä nopeasti ja ryhtyä toimenpiteisiin, jotka hyödyttävät asiakkaitamme.

Jos haluat peruuttaa hotellisi, mene varaustietoihisi joko Egencian sivustolla tai mobiilisovelluksessa.  Egencian tukikeskuksesta saat lisätietoja viimeisimmistä uutisista, ilmoituksista ja matkatiedotteista COVID-19-pandemiaa koskien.

Liity Egencia Connect -verkkoyhteisöön verkostoituaksesi, jakaaksesi parhaita toimintatapoja, lukeaksesi Egencian uutisia ja paljon muuta. Verkkoyhteisömme on tällä hetkellä vain englanniksi, mutta kaikki kielitaitoiset ovat tervetulleita liittymään siihen.

Oliko tästä sisällöstä hyötyä?
0

Etsitkö parempia liikematkustusratkaisuja? Ota yhteyttä tiimiimme.