Skip to main content

Mikä on hankintaratkaisujen tulevaisuus? 

Mikä on hankintaratkaisujen tulevaisuus?

2 min
Julkaistu: 20 April 2021
Aihealueet: HankintaRaportit
Strategic Sourcing And The Procurement Process

Hankintaprosessit ovat muuttuneet niin hankintojen kuin hintojenkin näkökulmasta

Hankintatiimien rooli on laajentunut kattamaan riskienhallinnan, laadunvarmistuksen, innovoinnin sekä strategisen kehityksen. Hankinnat eivät ole enää pelkkiä ostoprosesseja, vaan strategista hankintatoimintaa, johon sisältyy palveluntarjoajien hankintaohjelmistojen arviointi ja sopimustenhallinta.

Hankintatiimien on arvioitava sekä hankintaohjelmistojen että koko hankintaprosessin toimivuus. Koska arvioitavia toimintoja – sekä työnkulkuja ja elinkaaria – on niin paljon, hankinnan ammattilaisten tarvitsemilla ja valitsemilla työkaluilla on nyt suurempi merkitys kuin koskaan aiemmin.

WBR Insightsin hiljattain tekemän tutkimuksen mukaan useimmat hankintajohtajat investoivat alle 50 % budjeteistaan tulevaisuuden teknologioihin, kuten tekoälyyn (AI), koneoppimiseen (ML), ohjelmistorobotiikkaan (RPA) ja kognitiivisiin hankintatyökaluihin.

60 % ylimmästä johtoryhmästä kertoo kustannussäästöjen olevan äärimmäisen tärkeää. Tämä on 39 % enemmän kuin viime vuonna. Lisäksi 80 % hankintajohtajista toteaa, että 26–50 % heidän yritystensä hankintaprosesseista on automatisoitu. Luku on suhteellisen pieni, jos tavoitteena on tehostaa työnkulkuja ja toimintoja.

Mikä on hankintojen tulevaisuuden suunta kaikkien muutosten keskellä?

WBR Insights halusi selvittää tämän järjestämällä kyselytutkimuksen, johon osallistui 30 hankintajohtajaa. Heistä kolmannes hallinnoi yhteensä yli 10 miljardin dollarin ostoja.

Lataa koko raportti, jossa vastataan seuraaviin kysymyksiin:

  • Mihin teknologioihin hankintatiimit investoivat?
  • Mitä hankintaprosessien osa-alueita johtajat haluaisivat eniten kehittää?
  • Miten yritykset voivat vähentää hankintojen keskeytymisen riskiä?
  • Miten tärkeää nopeus on hankintojen tulevaisuudessa?
  • Miten yritysten ylintä johtoa voidaan motivoida tukemaan strategista hankintaa?
  • Miten nopeus ja teknologiset hankkeet voivat auttaa löytämään oikeanlaiset hankintaratkaisut?

Jos yrityksessäsi pohditaan, miten voisitte suojata toimitusketjunne keskeytyksiltä ja valmistautua tulevaisuuteen, lataa raportti nyt.

Oliko tästä sisällöstä hyötyä?
0

Lataa raportti: