Skip to main content

Fuusiot ja yrityskaupat: liikematkaohjelman muokkaus

Fuusiot ja yrityskaupat: liikematkaohjelman muokkaus

2 min
Julkaistu: 11 February 2019
19EG619_MA_options_310119_v02.jpg

Fuusiot ja yrityskaupat: 5 vinkkiä yrityksesi liikematkustusohjelman muokkaamiseksi uusien tarpeidesi mukaiseksi Liikemaailmassa on nykyään vaikea olla varma oikein mistään. Ajatellaan vaikka yritysrakenteiden vakautta. Financial Times kertoi vuoden 2018 syyskuussa, että vuodesta 2017 lähtien kansainvälisiä fuusioita ja yrityskauppoja oli tehty ennätyksellisesti 3,3 biljoonan dollarin arvosta.[1] Niiden arvo kasvoi siis 39 % vain yhdeksässä kuukaudessa.

Fuusioita ja yrityskauppoja edistävät nykyään muun muassa halu vähentää kustannuksia toimintojen yhdistämisellä, pyrkimys tulla kilpailukykyisemmäksi kansainvälisillä markkinoilla sekä suotuisa sääntely (ts. vähemmän kartellien vastaisia säännöksiä) esimerkiksi Yhdysvaltain kaltaisissa maissa. Fuusiot ja yrityskaupat vaikuttavat kaikkiin teollisuudenaloihin ja kaiken kokoisiin yrityksiin. Vaikka uskomme fuusioiden koskevan lähinnä vain suuria organisaatioita, todellisuudessa fuusioita ja yrityskauppoja tekevät kaikenlaiset yritykset.

Suuret yritykset ostavat pieniä yrityksiä. Keskikokoinen yritys liittyy yhteen toisen keskikokoisen yrityksen kanssa. Suuret yritykset yhdistyvät toisten suurten yritysten kanssa kasvaakseen entistäkin suuremmiksi. Suuriin kokonaisuuksiin syntyy pienempiä yksiköitä jne. Kaikki tämä tarkoittaa sitä, että fuusiolla voi olla suuri vaikutus yrityksen tekemiin kansainvälisiin hankintoihin, eritoten liikematkustukseen. Kahden yrityksen yhdistyessä tapahtuvat rakennemuutokset voivat aiheuttaa häiriöitä vastasyntyneen kokonaisuuden toimintaan.

Jotta sinun olisi helpompi sopeutua fuusion tai yrityskauppojen aiheuttamiin väistämättömiin muutoksiin, pyysimme asiakkaitamme jakamaan vinkkejä siitä, miten tällaisessa yritysmuutoksessa kannattaa toimia. Voit lukea tästä white paperista heidän näkemyksensä siitä, miten yrityksen liikematkanhallintaohjelmaa kannattaa muokata, niin että se vastaa uuden yrityskokonaisuuden tarpeita:

  • Miten voit tunnistaa ne toimenpiteet, joihin sinun on ryhdyttävä voidaksesi muokata yrityksesi liiketoiminnan uusien tarpeidesi mukaiseksi fuusioiden ja yrityskauppojen aikana.
  • Miten voit luoda yrityksellesi kestävämmän liikematkustusohjelman.
  • Miksi yrityksesi liikematkustajien tyytyväisyyteen keskittyminen kannattaa.
  • Miten liikematkatoimistosi ja sen tarjoama teknologia voivat parantaa tyytyväisyyttä yrityksen liikematkustusohjelmaa kohtaan fuusion jälkeen.

Lataa white paper jo tänään saadaksesi paremman käsityksen siitä, miten voit muokata yrityksesi liikematkustusohjelman uusien tarpeidesi mukaiseksi fuusion tai yrityskauppojen jälkeen.

1 "Global M&A activity hits new high", Financial Times, 27. syyskuuta 2018, https://www.ft.com/content/b7e67ba4-c28f-11e8-95b1-d36dfef1b89a.

Oliko tästä sisällöstä hyötyä?
0

Lataa raportti