Skip to main content

5 vinkkiä kestävän liikematkustusohjelman luomiseksi

5 vinkkiä kestävän liikematkustusohjelman luomiseksi

4 min
Julkaistu: 15 September 2020
Aihealueet: Blogi
Sustainable-business-travel-practices.jpg

Liikematkustus on tärkeää, sillä se avartaa mieltä sekä auttaa ihmisiä luomaan luottamukseen perustuvan ilmapiirin ja hoitamaan liikeasioita yhdessä. Matkustaminen auttaa yrityksiä palvelemaan asiakkaitaan, luomaan suhteita ja edistämään henkilökohtaista vuorovaikutusta. Liikematkustus voi tarjota yrityksille loistavia etuja sekä uusia liikemahdollisuuksia.

Liikematkustaminen vaikuttaa myös organisaation hiilijalanjälkeen. Nykyään yhä useammat yritykset pyrkivät hiilineutraaliksi, joten hiilijalanjäljen jatkuva pienentäminen on luonnollisesti asia, johon yrityksen johdon kannattaa keskittyä. Matkahallinnon vastuuhenkilöt tutkivatkin tapoja, joilla he voivat auttaa yritystään ja matkustajiaan tekemään tietoisia liikematkustusvalintoja. Tämä onnistuu parhaiten, kun kaikki – matkahallinnon vastuuhenkilöt, työntekijät ja johtohenkilöt – saavat käsiinsä olennaiset matkustamista ja ympäristövaikutuksia koskevat tiedot. Me Egencialla olemme ottaneet tämän haasteen innolla vastaan auttaaksemme asiakkaitamme kasvattamaan liiketoimintaansa samalla, kun tuemme entistä kestävämpiä matkanhallintaohjelmia.

Miten yritys voi ottaa käyttöön kestävää tulevaisuutta tukevia matkustusohjelmia

Egencian liikematkustuksen konsulttitiimi on tehnyt yhteistyötä useiden asiakkaiden kanssa työskennellessään kestävää liikematkustusta koskevien aloitteiden parissa. Sen ansiosta tiimimme on tunnistanut 3 tärkeää vaihetta, joiden avulla voidaan luoda entistä kestävämpiä matkustusohjelmia. Ensin yrityksen tulee määrittää omat kestävyystavoitteensa ja -päämääränsä, joiden avulla se voi mitata kehitystään. Sitten yrityksen tulee luoda entistä ympäristöystävällisempiä prosesseja ja käytäntöjä. Sen jälkeen organisaation tavoitteena tulisi olla sellaisen kulttuurin luominen, jonka ansiosta työntekijät voivat tehdä kestäviä matkustusvalintoja. Tässä on 5 vinkkiä siitä, miten nämä 3 vaihetta kannattaa toteuttaa.

  1. Luo yrityksen sisäinen kestävyystiimi

Mikä tahansa toimiva strategia tarvitsee tuekseen vahvan projektitiimin. Kerää kokoon edustajia eri osastoilta, kuten matkustus-, hankinta-, henkilöstö-, markkinointi -, viestintä- ja myyntiosastolta. Luo heistä sitten työtiimi, jonka tehtävänä on luoda yrityksesi kestävän matkustusohjelman suuntaviivat.

Kestävyys on aiheena erittäin laaja. Kauaskantoisten vaikutusten aikaansaamiseksi onkin tärkeää, että organisaation kaikilla työntekijöillä ja toiminnoilla on sama päämäärä. Järjestä kokouksia luodaksesi toimintasuunnitelman, jolla on sekä lyhyen että pitkän aikavälin tavoitteita. Kestävyystiimin kaikkein tärkein etu on se, että ajan mittaan tiimi auttaa luomaan velvollisuudentuntoa vaalivan kulttuurin yrityksen työntekijöiden keskuudessa.
 

  1. Valitse yrityksen tavoitteet

Me Egenciassa tuemme Yhdistyneiden kansakuntien 17:stä kestävän kehityksen tavoitteista 8:aa ja kannustamme myös asiakkaitamme toimimaan samoin. Tutustu kaikkiin 17 tavoitteeseen ja valitse niistä ne, jotka ovat yrityksellesi tärkeimpiä sekä yrityksesi arvoja lähimpänä.

Jotkin tavoitteista voivat auttaa yritystäsi päättämään, millaisiin toimenpiteisiin sen kannattaa ryhtyä jo ennen matkaa. Näitä voivat olla vaikkapa ilmastotoimet tai sellaisten yritysten tukeminen, jotka ovat ottaneet käyttöön esimerkiksi syrjimättömyyden ja tasa-arvoisen palkkauksen kaltaisia edistyksellisiä työkäytäntöjä. Toiset voivat auttaa matkustajia ottamaan käyttöön entistä ympäristötietoisempia käytäntöjä matkan aikana. Näitä voivat olla esimerkiksi vastuullinen kulutus tai hyvä terveys ja hyvinvointi. Muihin tavoitteisiin voivat kuulua matkan jälkeen tehdyt raportit ja viestintä, kuten laatua koskeva kouluttaminen tai kumppanuudet päämäärien saavuttamiseksi. Ennalta määritetyt tavoitteet takaavat sen, että yrityksesi pääsee lähemmäs kestävyyspäämääräänsä jokaisen päätöksen ja toimenpiteen myötä. Ne myös auttavat yritystäsi viestimään aloitteistaan sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Kaikki yrityksesi matkustuskäytännöistä ja matkakumppaneista aina matkustajien kanssa käytyyn viestintään auttaa yritystäsi varmistamaan, että se tekee oikeita päätöksiä. Yritykselläsi on loputtomasti mahdollisuuksia saavuttaa tavoitteensa, sillä liikematkan jokainen vaihe tarjoaa tilaisuuden saavuttaa asetetut kestävyyspäämäärät.

  1. Luo yritykselle lähtökohta ja paranna jatkuvasti

Matkailun alalla kestävyyden tärkeimpänä mittarina ovat hiilidioksidipäästöt. Olet jo saattanut yrittää mitata yrityksesi liikematkustuksen hiilijalanjälkeä ja luopunut leikistä sen monimutkaisuuden vuoksi. Ei ole mitään syytä antaa periksi. Egencia on tukenasi. Matkakonsulttimme ovat erikoistuneet auttamaan asiakkaita seuraamaan ja ymmärtämään näiden hiilijalanjälkeä. Sen vuoksi olemmekin luoneet visuaalisen, hiilipäästöjä koskevan raportointinäkymän lennoille ja hotelleille Egencia Analytics Studioon.

Sinun ei tarvitse kuitenkaan tyytyä mittaamaan vain hiilidioksidipäästöjä. Kun olet valinnut kestävyystavoitteesi, me autamme sinua ymmärtämään, miten voit mitata myös niitä ja saada tuloksia jokaisella alueella. On olemassa monia tapoja luoda kestävyyttä koskeva tuloskortti ja esitellä yrityksen toimien vaikutuksia varaustietojen, varausalustan ominaisuuksien sekä raportointinäkymien avulla.

  1. Kompensoi yrityksesi vaikutuksia

Expedia Group on ollut hiilineutraali vuodesta 2017 lähtien, ja olemme siitä hyvin ylpeitä. Hiilijalanjäljen kompensoiminen edellyttää sen tunnustamista, että meidän toiminnallamme on seurauksia ja että teemme voitavamme hyvittääksemme sen. Yllä mainittuja vinkkejä seuraamalla olet jo ryhtynyt toimenpiteisiin vähentääksesi organisaatiosi ympäristövaikutusta. Kompensoimalla ympäristövaikutuksiaan yrityksesi voi kuitenkin pyrkiä kohti kestävää tulevaisuutta vieläkin tehokkaammin. On olemassa monta eri tapaa kompensoida hiilidioksidipäästöjä, ja osa niistä sopii sinun yrityksellesi paremmin kuin toiset. Sen vuoksi teemme töitä kanssasi ottaaksemme selvää siitä, mitkä organisaatiot voivat auttaa sinua valitsemaan juuri sinun yrityksellesi sopivat hiilidioksidipäästöjen kompensoimisohjelmat. Kun sinulla on saatavillasi oikeanlaiset tiedot, sinun on helppo päättää, mitkä projektit sopivat parhaiten yrityksesi arvoihin.

  1. Paranna yhteistyötä viestinnän avulla

Kerro matkustajillesi yrityksesi kestävyyttä koskevista toimenpiteistä sekä niiden tuloksista. Ilmoita heille, millä tavalla yrityksesi ensisijaiset hotelli- , lentoyhtiö- ja autovuokraamovalinnat sekä muut Egencian kanssa työskentelevät kumppanit edistävät kestävää matkustamista. Anna heille mahdollisuus toteuttaa kestävän matkustusohjelmasi suuntaviivoja varausalustaan integroitujen visuaalisten vihjeiden avulla. Muista myös antaa heidän vaivannäölleen tunnustusta. On erittäin tärkeää, että liikematkustajasi ovat mukana tavoittelemassa yrityksellesi asetettuja päämääriä, sillä juuri he auttavat yritystäsi luomaan kestävän liikematkustusohjelman sekä ylläpitämään sitä.

Miten yrityksesi voi ottaa kestävät valinnat käyttöön konkreettisesti

Me Egencialla suhtaudumme lähitulevaisuuteen hyvin positiivisesti. Haluamme auttaa asiakkaitamme ja matkakumppaneitamme luomaan ekosysteemin, jonka avulla he voivat tehdä ympäristötietoisia matkustusvalintoja. Kehitämme jatkuvasti uutta, jotta voimme saavuttaa asiakkaidemme kaikkein tärkeimmät tavoitteet. Jos haluat saada lisätietoja siitä, miten voit sisällyttää kestäviä käytäntöjä omaan matkustusohjelmaasi, järjestä tapaaminen matkustusasiantuntijamme kanssa.

 

Oliko tästä sisällöstä hyötyä?
0

Etsitkö parempia liikematkustusratkaisuja? Ota yhteyttä tiimiimme.