Skip to main content

Mikä liikematkavakuutus on ja miksi siitä on hyötyä

Matkavakuutus — sisältö ja hyödyt

3 min
Julkaistu: 17 September 2021
Business Travel Insurance Policy

Liikematkustajat tietävät hyvin, mitä kaikkea liikematkalla voi sattua. Lennon peruuntuminen. Kadonneet matkatavarat. Säästä johtuvat viivästykset. Suuntautuipa matka sitten kotimaahan tai ulkomaille, on hyvä varautua ainakin jonkin asteisiin ongelmiin matkan aikana. Mutta liikematkustajien kohdalla pienimmätkin viivästykset matkaan saattavat johtaa menetettyihin myyntimahdollisuuksiin tai pettyneisiin asiakkaisiin. Myöhästymiset eivät johda vain epämukaviin matkustuskokemuksiin, vaan niillä voi olla merkittäviä taloudellisia vaikutuksia yritykselle.

Näiden riskien tuomien vaikutusten vähentämisessä vastuu kuuluu matkavastaavalle. Jokainen lennon peruutus tai muutos aikatauluun voi tuoda kustannuksia yrityksellesi ei-hyvitettävien lippujen tai ylimääräisten muutosmaksujen muodossa. Matkavastaavat ovat vastuussa muustakin kuin vain kulujen seuraamisesta. Matkavastaavan tehtävä on varmistaa matkustajien hyvinvointi varsinkin kansainvälisillä matkoilla.

Liikematkavakuutus on yksi tapa vähentää yllättävien tilanteiden tuomia taloudellisia vaikutuksia, ja se tuo mielenrauhaa niin sinulle kuin matkustajillesikin. Vakuutus vähentää matkaan kohdistuvien yllättävien muutosten hallinnasta koituvaa stressiä ja suojelee sinua mahdollisilta taloudellisilta riskeiltä ja menetyksiltä. Eivätkä hyödyt koske vain lentojen peruutuksia ja matkatavaroiden myöhästymisiä. Sanotaan vaikka, että sinulla on terveysongelmia ja lääkärisi ohjeistaa sinua perumaan matkasi. Ilman matkavakuutusta menettäisit rahaa jo maksamistasi ei-hyvitettävistä tuotteista.

Tämän takia Egencia tekee yhteistyötä Allianz Global Assistancen kanssa tarjotakseen matkavakuutuksen — sekä mielenrauhaa — matkustajille, jotka varaavat alustallamme lennot liikematkaansa varten.

Miksi tarvitset matkavakuutuksen

Kaikki matkailijat ovat joutuneet kärsimään peruutuksista ja matkatavaroiden viivästymisistä jossain vaiheessa elämää. Yksittäiselläkin liikematkalla voi tulla ongelmia, jos maasta toiseen matkustaessa on useita välilaskuja. Mutta liikematkaan voi kohdistua monia muitakin riskejä.

  • Lentojen viivästymiset ja viime hetken peruutukset voivat johtaa myöhästymisiin tärkeistä tapaamisista.
  • Vaaralliset sääolosuhteet estävät matkustamisen kokonaan, etkä pääse matkakohteeseesi ajoissa.
  • Loukkaantuminen tai jokin muu terveysongelma pakottaa sinut peruuttamaan suunnitellun matkan tai siirtämään sitä.
  • Matkan aikana tapahtunut vakava sairastuminen voi vaatia evakuointia tai jopa viime hetken muutosta matkaasi, jotta pääset pois maasta.
  • Kirjatut matkatavarat, joissa on tärkeitä työvälineitä, esitelmämateriaaleja tai henkilökohtaisia tavaroita, kuten luottokortteja, eivät saavu ajoissa tai ne varastetaan matkalla.

Elämme dynaamisessa ja arvaamattomassa maailmassa. Kyse ei ole siitä, tapahtuuko jotain, vaan siitä, milloin jotain tapahtuu. Liikematkavakuutuksen ansiosta voit saada korvauksen ei-hyvitettävistä lennoista tai hotelleista. Se voi myös korvata matkan aikana sattuneessa hätätilanteessa annettavan lääkinnällisen hoidon kulut. Tärkeintä on varmistaa, että sinulla on oikeanlainen matkavakuutus.

Kuinka, milloin ja mistä matkavakuutus hankitaan

Matkavakuutuksen hankinnassa ei kannata viivytellä. Paras aika ostaa vakuutus on samalla, kun varaat liikematkan.

Kun varaat liikematkan Egencian kautta, näet vaihtoehdon Allianz Global Assistancen tarjoaman liikematkavakuutuksen ostamiseksi. Allianz Global Assistance on Egencia Advantage -kumppani, jonka matkavakuutukset suojaavat Yhdysvalloissa olevia matkustajia matkan peruuntuessa jopa 28 eri syystä. Allianz tarjoaa myös vakuutuksia 15 maassa EMEA-alueella. Sen tukitiimi on valmis auttamaan tien päällä olevia matkustajia vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä. Vakuutus kattaa muun muassa seuraavat:

  • Matkan peruutus
  • Matkan keskeytyminen
  • Ympärivuorokautinen tuki
  • Matkan ja matkatavaroiden viivästyminen

Nämä vaihtoehdot ovat saatavilla suoraan Egencian varaustyökalussa. Näin matkavakuutuksen tiedot voidaan sisällyttää suoraan matkasuunnitelmaan. Kaikki tieto on yhdessä portaalissa, mikä helpottaa matkustusohjelman hallintaa.

Lisätyökalut lentovakuutuksen ohella

On myös muita ohjelmia, jotka voivat tarjota korvauksia tapauksissa, joissa matkavakuutusta ei tarvita tai sitä ei ole saatavilla. Esimerkiksi EU:n alueella olevat matkustajat, jotka varaavat matkansa Egencialta, voivat hyödyntää AirHelp-työkalua EU-lentojen peruutus- tai myöhästymistapauksissa. Vaikka AirHelp ei ole vakuutus, se voi auttaa sinua vähentämään lentojen peruuntumisista koituvia kuluja.

Egencia voi auttaa sinua löytämään kaikki tarvitsemasi resurssit matkustusohjelman hallintaan.

Ehtoja ja rajoituksia sovelletaan. Vakuuttajana toimii BCS Insurance Company (OH, Administrative Office: 2 Mid America Plaza, Suite 200, Oakbrook Terrace, IL 60181), jolle A.M. on antanut arvosanaksi "A-" (Excellent). Best Co., under BCS Form No. 52.201 series tai 52.401 series tai Jefferson Insurance Company (NY, Administrative Office: 9950 Mayland Drive, Richmond, VA 23233), jolle A.M. on antanut arvosanaksi "A+" (Superior). Best Co., under Jefferson Form No. 101 -C series tai 101-P series, riippuen asuinosavaltiostasi ja valitsemastasi vakuutuksesta. Vakuutukset ovat saatavilla vain Yhdysvaltain asukkaille, eivätkä ne välttämättä ole saatavilla kaikissa oikeuspaikoissa. Allianz Global Assistance ja Allianz Travel Insurance ovat AGA Service Company dba Allianz Global Assistancen tai sen yhteistyökumppanien brändejä. Allianz Travel Insurance -tuotteiden jakelijana toimii Allianz Global Assistance, joka on näiden vakuutusten lisensoitu tuottaja ja hallinnoija sekä Jefferson Insurance Companyn yhteistyökumppani. Vakuutuksenottaja ei saa mitään erityisetua AGA Service Companyn ja Jefferson Insurance Company välisestä yhteistyöstä. Vakuutuksiin sisältyy vakuutusetuja ja tukipalveluita. Kaikki vakuutuksiin liittymättömät tukipalvelut tarjoaa AGA Service Company. Olet vastuussa kolmansilta osapuolilta koituneista kuluista, ellei vakuutuksessasi ole toisin mainittu. Ota yhteyttä AGA Service Companyyn soittamalla numeroon 800-284-8300, lähettämällä postia osoitteeseen 9950 Mayland Drive, Richmond, VA 23233 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen customerservice@allianzassistance.com.

Oliko tästä sisällöstä hyötyä?
0

Etsitkö parempia liikematkustusratkaisuja? Ota yhteyttä tiimiimme.