Skip to main content

Egencia ja Apollo tarjoavat matkapalveluita terveydenhuoltoalalle COVID-19:n aikana

3 min
Posted: 11 May 2020
Topics: Blogi
Apollo-blog-image-size-reduced.jpg

Iowasta kotoisin oleva lääketieteen tohtori Jon Lensing on erittäin tietoinen ongelmista, joita maaseutualueet kohtaavat terveydenhuollon alalla. Association for American Medical Colleges -liitto (AAMC) arvioi, että vuoteen 2030 mennessä Yhdysvalloissa tulee olemaan pulaa 120 000 lääkäristä. Vieläkin kriittisempää tulee olemaan se, että kuolleisuus tulee nousemaan 5,9 prosenttia alueilla, joilla sairaaloita suljetaan. Kolmannen opintovuoden aikana lääketieteellisessä koulussa näitä lukuja tutkiessaan Lensing alkoi miettiä, mitä jos voisimme luoda yhteyden terveydenhuollon ammattilaisten ja heitä tarvitsevien sairaaloiden kanssa?  Loppujen lopuksihan me elämme nyt keikkatalouden aikakaudella, hän ajatteli. Lähes kaikilla aloilla on nähtävillä työmarkkinoiden siirtymistä kohti lyhytaikaisia sopimuksia ja freelance-töitä perinteisten palkkatöiden sijaan. Entä jos voisimme siirtyä samaan terveydenhuoltoalalla? Vuonna 2019 Lensing lanseerasi ystäviensä kanssa terveysalan teknologiastartupin Apollon, verkkopohjaisen alustan, jonka tarkoituksena on yhdistää lääkärit, sairaanhoitajat ja muut asiantuntijat työvoimaa tarvitseviin terveydenhuollon palveluihin nähdäkseen, pystyisivätkö he ratkaisemaan ongelman. Aluksi he aikoivat keskittyä yksinomaan Iowan osavaltion sairaaloihin, koska Lensing ja hänen tiiminsä halusivat tarjota tämän palvelun yhteisölle, josta he ovat kotoisin. Ja sitten alkoi COVID-19-kriisi. 

 Kuinka COVID-19 muutti terveydenhuollon ammattilaisten tilannetta Kun Lensing ja hänen yhteistyökumppaninsa seurasivat koronaviruskriisin leviämistä, he huomasivat, että tämä oli heidän tilaisuutensa auttaa. "Päätimme avata alustan kaikille lääketieteellisten palveluiden tarjoajille ja teimme palvelusta ilmaisen kaikille maan terveydenhuoltojärjestelmille", hän kertoo. Tämä muutos aiheutti suunnattoman kasvun melkein yhdessä yössä. "Ennen tätä olimme pieni viiden hengen tiimi", Lensing kuvailee. "Kun julkaisimme projektimme helpwithcovid.com-sivustolla, yli 110 vapaaehtoista tarjoutui auttamaan." Apollon piti nopeasti kasvattaa kehitys-, markkinointi- ja myyntitiimejään ja seurata tiiviisti terveydenhoitoalan säännöksiä eri osavaltioissa. "Koska olimme keskittyneet itse tuotteeseen ja alustan käyttökokemukseen, emme voineet tarjota mitään palvelua, joka olisi pystynyt fyysisesti kuljettamaan ihmisiä paikasta toiseen ja tarjoamaan heille majoituksen." Tässä vaiheessa Egencia ja sen matkanhallinta-alusta tulivat mukaan kuvioon. 

Egencia tarjoaa tärkeitä matkustuspalveluita terveydenhuoltoalalle "Olimme innoissamme yhteistyöstä Egencian kanssa", Lensing kertoo. "Tarvitsimme tiimin, joka pystyy käsittelemään kaiken varauksista kuljetukseen ja majoitukseen sekä asiakaspalvelutiimin, joka pystyy vastaamaan kaikkiin tarpeisiimme." Nyt COVID-19:n aikaan kaikki tekevät pitkiä päiviä Apollossa. Johto hoitaa kaiken aina alan kumppaneiden perehdyttämisestä nopeasti muuttuvien matkailusäännösten päivittämiseen matkanhallinnan alustalle. "COVID-19:n matkailu- ja hotelliteollisuuteen aiheuttamien vaikutusten myötä tiesimme, että tarvitsemme kokeneen kumppanin, joka pysyy ajan tasalla jatkuvasti muuttuvassa tilanteessa", Lensing kertoo. "Koska etulinjassa toimivien terveydenhuollon työntekijöiden ensisijaisia huolia ovat esimerkiksi integroituminen uuteen sairaalaan ja potilaiden tarpeiden täyttäminen, on helpottavaa tietää, että matkustus- ja majoituslogistiikka on asiantuntijoiden käsissä." Apollon kirjoilla on yli 700 lääketieteellisten palveluiden tarjoajaa. Jotkut heistä etsivät osa-aikaista työtä, kun taas toiset vapaaehtoistyömahdollisuuksia. Monet näistä palveluntarjoajista ovat halukkaita matkustamaan ympäri maan tarjotakseen apua alueille, jotka kärsivät COVID-19-kriisistä. Lensingin mukaan Apollon palveluntarjoajat käyttävät Egencian varausalustaa hallitakseen kaikkea lennoista ja hotelleista autonvuokrauksiin. "Heti, kun työnhakijalle löydetään hänen taitojaan vastaava työ, häntä pyydetään ottamaan yhteyttä Egenciaan matkajärjestelyjen hoitamiseksi. Egencia varmistaa yhteistyössä työnhakijan kanssa, että tämä pääsee työpaikalleen", Lensing kertoo. Apollo ennustaa tiiminsä kasvavan entisestään. "Uskomme tekevämme tulevina kuukausina satoja matkasuunnitelmia palveluntarjoajillemme", Apollon operatiivinen päällikkö Christian Williams kertoo. Kun käyrä tasaantuu, Lensing ennustaa näkevänsä terveydenhuollon uudelleenjaon. Apollo on valmis palvelemaan, ja Egencia on valmis auttamaan terveydenhuoltoalan matkustustarpeissa. "Meistä on upeaa tehdä yhteistyötä matkakumppanin kanssa, joka on yhtä innostunut yrityksemme tavoitteista kuin mekin", hän toteaa. "Egencia on ottanut valtavan taakan hartioiltamme. Samojen arvojen jakaminen edistää vahvaa kumppanuutta, jonka toivomme jatkuvan pitkälle tulevaisuuteen." 

 Lisätietoja Egencia Helping Healthcare -matkustusohjelmasta.

Etsitkö parempia liikematkustusratkaisuja? Ota yhteyttä tiimiimme.